Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2019, 11:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tento kondóm rozbalíš len so súhlasom oboch partnerov. Upozorňuje na sexuálne útoky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Šikovné balenie bez cudzej pomoci neotvoríš.

Výrobca kondómov Tulipán vymyslel kreatívnu kampaň, ktorou sa snaží verejnosť upozorniť na to, ako by mal prebiehať bezpečný sex. Nejde len o nástrahy ako pohlavné choroby, ale aj o sexuálne útoky a znásilnenia. Vo svete sa aktívne diskutuje o tom, že na sex je vždy a za každých podmienok potrebný súhlas oboch partnerov, ale množstvo ľudí očividne stále nerozumie.

Tulipán preto spojil sily s agentúrou BBDO Argentina a vytvorili špeciálne balenie prezervatívov, ktoré bez pomoci svojho partnera neotvoríš. Na otvorenie škatuľky budeš potrebovať štyri ruky, čím chce spoločnosť viac či menej vzdelávať ľudí práve o súhlase na pohlavný styk. V angličtine sa tento súhlas nazýva „consent“, z čoho vznikol aj názov kondómov – „Consent Pack“.


Na bokoch balenia nájdeš špeciálne poistky, ktoré musíš stlačiť, aby si sa ku prezervatívu dostal. Tvoje ruky na to stačiť nebudú, a tak potrebuješ partnera, aby stlačil druhú časť poistiek a balenie sa mohlo otvoriť.

Nejde síce o sériovo vyrábanú škatuľku, pretože Tulipán zatiaľ tieto kondómy iba porozdával v argentínskych baroch, ale keby zožali veľký úspech, možno by sa mohli objaviť aj na pultoch obchodov.

Domov
Zdieľať
Diskusia