Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. marca 2019, 0:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Podporovatelia plochej Zeme sa chcú vypraviť na lodi k Antarktíde, aby dokázali, že naša planéta je naozaj plochá

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Teória by vďaka tejto výprave mohla byť konečne pochovaná.

Podporovatelia bizarnej teórie o plochej Zemi opäť zasahujú. Síce si pred pár rokmi mohol mať pocit, že si títo ľudia z verejnosti iba uťahujú, dnes najmä po Spojených štátoch amerických funguje väčšie množstvo buniek podporovateľov tejto teórie, ktorí sa pravidelne stretávajú na vlastných konferenciách a debatujú o tom, ako ďaleko sa v dokazovaní svojej teórie posunuli.

Ako vyplýva z článku Jima Dobsona na Forbes.com, momentálne sa v týchto kruhoch uvažuje o veľkolepej expedícii k Antarktíde, ktorá by mohla s dôkazmi výrazne pomôcť. Už v minulosti sme ťa informovali o lodnej plavbe, kde sa chcú fanúšikovia plochej Zeme radiť, ako postupovať v budúcnosti, lenže Jay Decasby už nechce sedieť na zadku a čakať, kým niekto jedného dňa túto teóriu dokáže.


Namiesto toho plánuje zorganizovať výpravu priamo k Antarktíde. Ľadom pokrytý kontinent na juhu našej planéty je podľa neho v skutočnosti nekončiacou bariérou obklopujúcou celú plochú Zem, čo by vraj vedel ľahko dokázať plavbou popri nej.

Argument znie jasne. Kedysi, keď ešte neexistovala Organizácia Spojených národov, dobrodruhovia podľa neho preplávali viac ako 60-tisíc námorných míľ okolo Antarktídy, ale OSN neskôr zakázalo súkromné plavby pri kontinente.

Vraj z dôvodu, aby nikto nezistil, že Antarktída sa netiahne len 14,5-tisíca námorných míľ, ale naozaj viac ako 60-tisíc, pretože nad našou Zemou je podľa fanúšikov bizarnej teórie umiestnený špeciálny dóm, vďaka ktorému z nej nemôže človek len tak vypadnúť.

Odporúčané
Gravitácia neexistuje, Zem je plochá a Antarktída uráža náš intelekt. Aj takýmto smutným veciam veria Slováci Gravitácia neexistuje, Zem je plochá a Antarktída uráža náš intelekt. Aj takýmto smutným veciam veria Slováci 19. júla 2017, 18:32

Zatiaľ nevedno, odkiaľ by chcel získať peniaze na takúto odvážnu plavbu, ale plochú Zem rozhodne netreba podceňovať. Kedysi sme ťa zaviedli aj do srdca tejto komunity na Slovensku, lenže dnes je z tejto skupiny len útočisko pre trollov, avšak v Spojených štátoch amerických existujú ľudia, ktorí neváhajú kvôli plochej Zemi prestať komunikovať s rodinou. Keby chcel Decasby peniaze na plavbu vyzbierať, zrejme by nemal veľký problém.

Domov
Zdieľať
Diskusia