Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2019, 13:00
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Christian Bale ťa ako viceprezident Georga Busha ohúri hereckým koncertom vo výbornej oscarovke Vice

Christian Bale ťa ako viceprezident Georga Busha ohúri hereckým koncertom vo výbornej oscarovke Vice
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Nevieš, aký film si pustiť? Možno ti v tom pomôžu naše pravidelné tipy.

Máme tu opäť sobotu, čo znamená, že dorazilo ďalšie vydanie našej rubriky Tipy na filmy. V nej ti už klasicky ponúkneme trojicu skvelých snímok, ktoré by ti určite nemali uninkúť.

Peter P. – Vice (2018, réžia: Adam McKay)

Životopis Dicka Cheneyho nie je témou, ktorá by mala v priemernom Stredoeurópanovi vzbudzovať záujem. To je síce pochopiteľné, no pripravíš sa tak o jeden špičkový filmový zážitok. Adam McKay začínal pri šialených komédiách s Willom Ferrellom. Pred štyrmi rokmi však prehodil kariérnu výhybku a naservíroval nám chuťovku The Big Short.

A v jej šľapajách pokračuje aj pri svojom aktuálnom projekte. Divácky nevzrušivú tému okorenil množstvom kreatívnych postupov, hereckých hviezd a v neposlednom rade humoru. Na Vice je radosť sa pozerať. Nápaditá štruktúra baví od začiatku do konca, herci hrajú ako o život (alebo o sošku Oscara) a príbeh je dostatočne silný na to, aby mal čím zaujať a bolo aj nad čím premýšľať. Je škoda, že sa tento titul našim kinám vyhol.

Výborne totiž vyzerá a niektoré pasáže si pýtajú kolektívny zážitok. Ak by sa mu niečo dalo (okrem lokálne nezaujímavej témy) vytknúť, tak najmä to, že formálne aj štylisticky až príliš pripomína zmienené The Big Short. Tentoraz sa to však (aj vďaka miere poskytnutej zábavy) dá prepáčiť. Tých 8 oscarových nominácií bolo zaslúžených. 8,5/10

Oskar A. – Prázdniny v Ríme (Roman Holiday, 1953, réžia: William Wyler)

Mladá princezná Anna (Audrey Hepburn) je následníčkou trónu, ktorá cestuje po Európe. Jej povinnosti ju však začínajú nudiť, a tak sa počas návštevy Ríma potajomky vydá do nočných ulíc talianskej metropoly.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Na svojom dobrodružstve spoznáva mnoho ľudí, vrátane amerického novinára menom Joe Bradley (Gregory Peck). Ten sa spočiatku ženie iba za senzáciou, no postupne sa do pôvabnej princeznej zamiluje. A tak začína jedna z najslávnejších a najlepších romantických komédií všetkých čias.

Prázdniny v Ríme sú totiž po všetkých na vynikajúcej úrovni. Prostredie je krásne a skvele nasnímané, romantický príbeh bez problémov odsýpa, potešia aj humorné pasáže a záver musí chytiť za srdce jednoducho každého. Audrey je neuveriteľne ukúzľujúca, Gregory šarmantný a chémia medzi nimi dokonale funguje. Úžasná záležitosť! 10/10

Dušan Š. – The Survivalist (2015, réžia: Stephen Fingleton)

Post-apokalyptických filmov máme celkom dosť, avšak pozoruhodná dráma The Survivalist sa jednoznačne radí medzi to najlepšie, čo v tomto sub-žánri vzniklo. Po globálnej katastrofe, kedy ľudia takmer vyhynuli, žije osamelý muž hlboko v lesoch, kde pre seba pestuje plodiny.

Žije v neustálom napätí z prezradenia. Keď mu však na dvere zaklope matka s tínedžerskou dcérou, jeho život sa radikálne zmení. The Survivalist je pomalá, atmosferická a emocionálna dráma, v ktorej sa veľa nehovorí a ktorá vykresľuje post-apokalyptický svet pomerne drsne a naturalisticky.

Spomenúť tiež treba špičkové herecké výkony ústrednej trojice v zložení Martin McCann, Olwen Fouéré a Mia Goth. Režisér Stephen Fingleton debutoval veľmi sebaisto, takže bude určite zaujímavé sledovať jeho ďalšie projekty. 9/10

Domov
Zdieľať
Diskusia