Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2019, 1:27
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Toto sú legendárne večerníčky, ktoré si získali naše srdcia a vychovali nás. Spomínaš si na všetky?

Toto sú legendárne večerníčky, ktoré si získali naše srdcia a vychovali nás. Spomínaš si na všetky?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.youtube.com/watch?v=55zUpnvbE8U" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">youtube.com</a>
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vybrali sme 10 najlepších večerníčkov, ktoré sme ako deti pozerali.

Tie dnešné rozprávky a večerníčky nestoja ani za deravý groš. Sú umelé, na jedno kopyto a ani zďaleka sa nepribližujú skvostom, na ktoré si pamätáme z nášho detstva. Čudujeme sa, ako sa to môže niekomu páčiť. Neveriacky krútime hlavou. Veď máme predsa vlastné, úžasné večerníčky!

Smiešne zážitky Pata a Mata, pojašení Maťko a Kubko alebo vynaliezavý Krtko. Každý sme mali tú svoju, obľúbenú a nedáme na ňu dopustiť ani dnes. Vybrali sme 10 legendárnych večerníčkov, ktoré ti dokonale pripomenú, čo je to skutočne kvalitný večerníček.

Odporúčané
Znelky z milovaných rozprávok, ktoré ťa vrátia späť do detských čias. Pamätáš si na všetky? Znelky z milovaných rozprávok, ktoré ťa vrátia späť do detských čias. Pamätáš si na všetky? 5. januára 2019, 12:28

Maťko a Kubko (Pásli ovce valasi)

Krásna rozprávka dvoch valachov, ktorí zažívajú všedné veci tak trochu nevšedne. Rozprávku nadaboval skvelý Jozef Kroner a svojho času patrila medzi tie najobľúbenejšie v našej krajine.

Pat a Mat (...A je to!)

Smiešne postavičky Pat a Mat zrejme nemusíme špeciálne predstavovať. Dvaja kutili sú známi svojou špecifickou zručnosťou. Obyčajnú úlohu vedeli neuveriteľne domotať, no vždy sa vynašli a napokon všetko zvládli. 

Jurošík

Rozprávka vznikla v roku 1991 a inšpirovaná bola Jurajom Jánošíkom. Dobrý zbojník Jurošík vždy dokázal prekabátiť zemepána a bojoval proti bezpráviu. Všetci sme sa však tešili predovšetkým na povestnú vetu: „Ach, ja nešťastný zemepán!“

Bolek a Lolek

Bolek a Lolek sa na televíznych obrazovkách objavili v roku 1963 a v krátkom čase sa stali veľmi obľúbenou rozprávkou. Dvaja bratia spolu zažívajú kopu dobrodružstiev a zážitkov, scenárista sa často inšpiroval svojimi dvomi synmi.

O Krtkovi

Domov
Zdieľať
Diskusia