Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2019, 13:56
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovan by už čoskoro mohol skončiť v KHL a vrátiť sa do slovenskej extraligy

ŠPORT HC SLOVAN BRATISLAVA HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bude Slovan nútený opustiť KHL?

Juraj Široký ml., výkonný viceprezident a člen predstavenstva HC Slovan Bratislava, vidí v budúcnosti klubu aktuálne iba dve možnosti. Buď sa zahraničný investor, s ktorým Slovan aktuálne rokuje, stane väčšinovým vlastníkom klubu, alebo Slovan v KHL skončil. Alternatívou by v druhom prípade bol návrat do slovenskej extraligy.

Do konca mesiaca musíme oznámiť, či budeme hrať KHL v budúcej sezóne. Ak by investor padol, tak by sme KHL nehrali. Takú sezónu, akú sme zažili, určite nechceme opakovať. Bez finančnej injekcie by to význam nemalo,vyjadril sa Široký mladší.

Juraj Široký ml. (tlačová konferencia HC Slovan Bratislava, 7. marec 2019)

Koniec Slovanu v KHL je čoraz reálnejší
Koniec Slovanu v KHL je čoraz reálnejší Zdroj: Juraj Široký ml. (tlačovená konferencia HC Slovan Bratislava, 7. marec 2019)

Ako už Široký ml. spomínal, Slovan má za sebou katastrofálnu sezónu, ktorá je v rámci ich pôsobenia v KHL tou najhoršou. S 33 bodmi a skóre 101:213 bol Slovan najhorším tímom. Zahraničný investor by klubu mohol podať pomocnú ruku, a teda splatiť miliónové dlhy za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu a preplatiť výplaty samotným hráčom.

Odporúčané
KVÍZ: Miroslav Šatan či Marián Gáborík? Uhádni, ktorý slovenský hokejista strelil viac gólov v NHL KVÍZ: Miroslav Šatan či Marián Gáborík? Uhádni, ktorý slovenský hokejista strelil viac gólov v NHL 9. marca 2024, 15:30

Riešime prípadnú alternatívu, za mňa by to bola slovenská extraliga. Či by ju Slovan hral na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, to už záleží na dohode s mestom. Sme otvorení na rôzne druhy spolupráce,“ dodal Široký mladší.

Domov
Zdieľať
Diskusia