Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2019, 13:32
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Pred a po CGI: Skvelé video ti ukáže, čo stálo za vytvorením Ality a ako vznikali akčné scény

Pred a po CGI: Skvelé video ti ukáže, čo stálo za vytvorením Ality a ako vznikali akčné scény
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Štúdio 20th Century Fox zverejnilo zábery zo zákulisia natáčania snímky Alita: Battle Angel, ktoré ti priblížia prácu spoločnosti Weta.

Jednou z najviac diskutovaných vecí ohľadom sci-fi Alita: Battle Angel boli bezpochyby oči hlavnej hrdinky, a to už od prvého zverejneného traileru. V ďalších ukážkach však bolo zrejmé, že tvorcovia s dizajnom Ality ešte stále pracujú a jej podoba tak vôbec nemusí byť finálna.

Musím sa priznať, že aj mne jej vizuál spočiatku prekážal a očakával som prúser, no po dvoch návštevách kina si už teraz Alitu inak ani neviem predstaviť. Bojový anjel však predstavoval iba jeden z mnohých aspektov tohto veľkého a vizuálne fantasticky spracovaného sveta. Koniec koncov, špičkové efekty sme pochválili aj v našej spokojnej recenzii.

Ak ťa teda zaujíma, ako sa stal z herečky Rosy Salazar neuveriteľne prepracovaný ženský kyborg, ktorý navyše pôsobí, ako by skutočne existoval, určite si nenechaj ujsť nižšie priložené video od štúdia 20th Century Fox. V ukážke zo zákulisia sa totiž aj vďaka Jamesovi Cameronovi a viacerým pracovníkom na vizuálnych efektoch dozvieš, čo všetko obsahoval Rosyn motion capture oblek a ako vlastne samotný proces natáčania prebiehal.

Pokiaľ ti ale nestačí a chceš sa na výrobu Ality pozrieť o čosi podrobnejšie, prikladáme ešte ďalšiu dvojicu videí. V nich boli redaktori dvoch filmových portálov pozvaný priamo na Nový Zéland, kde sídli spoločnosť Weta Digital, ktorá stojí za vizuálom tejto snímky. Vo Wellingtone sa potom mohli zoznámiť s rôznymi technológiami využívanými pri natáčaní prostredníctvom motion capture a dokonca mali možnosť byť sami súčasťou krátkej scénky.

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

A to aj v prítomnosti režiséra Roberta Rodrigueza, ktorý záberom dodával tú správnu atmosféru hrou na gitaru. Pokiaľ ťa teda baví žáner sci-fi, si fanúšikom mangy či iba hľadáš v kine kvalitný film, vďaka ktorému by si mohol na dve hodinky vypnúť, rozhodne zájdi na Alitu. Ak sa totiž máme dočkať pokračovania, musí na seba film najprv zarobiť, k čomu mu môžeš dopomôcť aj ty.

Domov
Zdieľať
Diskusia