Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2019, 17:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

10 skladieb, ktoré The Weeknd ovládol ako hosťujúci interpret

HUDBA THE WEEKND
Uložiť Uložené

Najlepší R&B spevák súčasnosti dnes oslavuje 29. narodeniny a pri tejto príležitosti sa pozrieme na zopár najsvetlejších momentov jeho kariéry.

Na Refresheri sme o The Weekendovi písali ešte v časoch, keď absolútne nikto netušil, že z neho raz bude najlepší R&B spevák na planéte. Jeho kariéra sa začala približne vtedy, keď sme rozbiehali web a do povedomia širokého publika ho dostal projekt House of Balloons. Pred tým sme dokonca nevedeli, ako vlastne vyzerá a už vôbec nie, aký má vlastne s hudbou zámer. 

Teraz nám je všetko dávno jasné a aj keď sa z Abela stal hitmaker svetového formátu, stále sa najradšej vraciame k najstarším projektom. Dnes rodák z Toronta oslavuje 29. narodeniny a my sme sa pri tejto príležitosti rozhodli pripraviť si rebríček jeho tvorby.

Nebudeme však hľadať najlepšie skladby, to sme už urobili v roku 2015 a najbližšie budeme Weekndove tracky prehodnocovať až po novom albume. Ten by mal mimochodom uzrieť svetlo sveta v roku 2019. 

Pozrieme sa na desiatku skladieb, ktoré ovládol ako hosť. Dokázal „ukradnúť“ skladby aj tým najlepším rapovým kolegom a aby to bolo ešte trochu napínavejšie, pokúsili sme sa ich zoradiť. V rámci poradia zohrával najväčšiu rolu samotný výkon, ale aj relevantnosť autora skladby.


10. Rae Sremmurd - Bedtime Stories ft. The Weeknd

Asi sa zhodneme, že nie je veľmi veľa amerických interpretov, ktorí by ženám vedeli dvoriť tak ako práve Abel. Práve vzťahy a zážitky z postele sú jeho obľúbenou témou a dlhodobo im venuje najviac priestoru. Aj preto bolo pre Rae v tomto prípade veľmi jednoduché vybrať si kolegu na hosťovačku. Na produkcii už tradične Mike WiLL Made-It, ktorému títo dvaja mladíci vďačia za veľmi veľa. 

9. Juicy J - One of Those Nights ft. The Weeknd

Keď The Weeknda počúvaš dlhšie ako od vydania extrémne úspešného Starboya, pravdepodobne vnímaš jeho aktuálne veci výrazne inak ako bežný rádiový poslucháč. V minulosti bol totiž v skladbách výrazne depresívnejší a reflektoval realitu z pohľadu „bežného“ úspešného R&B speváka, ktorý si užíva pozornosť žien, drogy a všetko, čo k tomu patrí. Hosťovať na skladbe Šťavnatého Jéčka bolo v tej dobe určite väčšou prestížou ako dnes.

8. Ricky Hil - Nomads ft. The Weeknd

Ricky Hil je synom známeho módneho návrhára Tommyho Hilfigera, čo však v tejto chvíli vôbec nie je dôležité. Vďaka mu patrí v prvom rade za to, že The Weeknda pozval na hosťovačku, ktorú mu, samozrejme, torontský spevák ukradol s úplnou ľahkosťou. Dnes už Ricky aktívne netvorí a táto spolupráca je jeho najúspešnejšia. 

7. Rick Ross - In Vein ft. The Weeknd

Vedel si, že ma The Weeknd spoluprácu s Rick Rossom? Nuž, pravdepodobne nie je veľa fanúšikov, ktorí by sa dostali tak hlboko, čomu nasvedčuje aj skutočnosť, že má skladba za päť rokov menší počet views ako priemerný slovenský rapový klip za mesiac.

6. Ty Dolla $ign - Or Nah ft. The Weeknd, Wiz Khalifa

Síce ostávame v rovnakom roku, no v tomto prípade už ide o niečo komerčnejšiu záležitosť. Skoro pol miliardy pozretí zaznamenala vec Or Nah vďaka atraktívnemu spojeniu a zásluha určite patrí aj DJovi Mustardovi. Abel robí to, čo mu ide najlepšie, takže sa prihovára k ženám a hovorí, ako si to s nimi rozdá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia