Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 21:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za zápas berie milióny, miluje umelé ženy a doma chová krokodíla. Karlos Vémola sedel v base, dnes je najväčšia česká hviezda MMA

ŠPORT INSTAGRAM KARLOS VÉMOLA
Uložiť Uložené

Český bojovník žije extravagantný život, ktorý si naplno užíva.

Najlepším českým MMA bojovníkom je Karel Vémola. Takýchto odvážnych vyhlásení sa samotný Karlos rozhodne nebojí. pretože má pocit, že v susednej Českej republike jednoducho neexistuje nikto, kto by mu mohol konkurovať. Skákali pritom doňho už mnohí.

Naposledy sa vo veľkolepom súboji stretol s Patrikom Kinclom, s ktorým boli výborní kamaráti, lenže Vémola jedného dňa vyhlásil, že je najlepším Čechom vo všetkých váhových MMA kategóriách a oheň bol na streche. Vémola si však s Kinclom poradil, aj keď sa Patrik stal prvým Čechom, ktorý s ním vydržal v zápase všetky tri kolá a prehral až na body. Predtým Vémola zvládol aj zápas s Ondrušom.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

V tomto článku sa dozvieš:
  • Prečo sa Vémola neobjaví na UFC v Prahe
  • Čím si privyrábal po odchode do Anglicka
  • Prečo v Anglicku skončil natvrdo vo väzení
  • Aký nečakaný koníček si v súkromí pestuje
  • Koľko peňazí dnes za svoje zápasy zarába
  • Aký typ žien mu najviac imponuje

Vémola je však známy svojím svojským prístupom k boju. Čo najskôr sa súpera snaží dostať na podlahu, kde už široko-ďaleko nemá konkurenciu a väčšinou nasleduje „Vémolica“ v podobe bleskového víťazstva.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Koniec koncov, Vémola rovnakým spôsobom vytrieskal aj svojho súpera na podujatí XFN 15, kde bojovali aj Rytmus s Marpom. V klietke sa mu postavil Flavio Rodrigo Magon, ale o pár desiatok sekúnd už ležal na podlahe a Vémola opäť potvrdil svoju prezývku Terminátor.

Vďaka súboju na XFN 15 sa o Vémolovi dozvedelo aj väčšie množstvo Slovákov, veď sme ťa o jeho výhre dokonca informovali v osobitnom článku, a tak sme sa rozhodli, že sa na Karlosa pozrieme trochu detailnejšie.

Bojovník sa netají tým, že miluje pozornosť a v súkromí ukrýva viacero koníčkov či zlozvykov, o ktorých si určite nevedel. Ani zďaleka však neukrýva svoju priateľku Lelu Ceterovú, ktorá mimochodom pochádza zo Slovenska a môže sa pochváliť niekoľkonásobnou plastickou operáciou pŕs, čo si patrične užíva.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Vémola je pre mnohých ľudí v susednom Česku fenoménom. Na druhej strane, u nás zostáva zahalený tajomstvom a väčšina bežných ľudí ani netuší o tom, čo zažil Karlos v Anglicku, kde v skutočnosti časť roka býva, a koľko vlastne za svoje súboje zarába.

Už onedlho sa v Prahe uskutoční oficiálny turnaj UFC. Po prvýkrát zavíta do českej metropoly a Vémola ešte koncom minulého roku vyhlasoval, že by sa na februárovej zápasovej karte chcel objaviť aj on. V januári sme sa nanešťastie dozvedeli, že Karlos sa do UFC tentokrát nevráti.

Odporúčané
Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) 8. apríla 2024, 14:30

Neprišla mu ponuka so zmluvou, preto sa nedostal sa medzi bojovníkov v jednotlivých zápasoch, čo možno nie je na škodu, pretože ako už sám viackrát skonštatoval, momentálne ho dopredu poháňa najmä sen o tom, že sa do najprestížnejšej organizácie UFC organizácie na svete raz vráti. Aspoň bude môcť v tréningu pokračovať.

Bol vôbec prvým Čechom, ktorý si ju vyskúšal na vlastnej koži, a to už v roku 2010. V súťaži porazil Setha Petruzelliho aj Mikea Massenzia, ale dve prehry po sebe ho napokon zo súťaže v roku 2013 vyhnali. Je preto jasné, že sníva o návrate.

Životný štýl Vémolu sa však začal formovať dávno predtým, ako sa stal bojovníkom v UFC. Sám bez servítky uznáva, že bol problémové dieťa, ktoré neustále vyčíňalo a napokon bol spokojný, že zvládol hotelovku.

Aj keď sa ako malý fagan problémom nevyhýbal, dnes dokonca organizuje semináre pre policajtov, kde ich učí, ako spacifikovať potenciálnych agresorov. Bojovým umeniam a zápaseniu sa venoval od detstva, a tak odišiel do Anglicka, kde boli podmienky na tréning boj oveľa prívetivejšie. Trénoval, zamestnal sa tam ako vyhadzovač a práve vďaka tomu dostal šancu bojovať na profesionálnej úrovni.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Jedného dňa sa v nočnom klube v londýnskej štvrti Tottenham pobili dvaja muži, Vémola však incident vyriešil, vyviedol ich von a až potom zistil, že išlo o MMA bojovníkov. Všimol si ho jeden manažér a dal mu šancu vstúpiť do sveta profesionálnych bitiek v klietke, pričom Karlos svojich prvých 7 zápasov vyhral. Sám hovorí, že v ten moment, keď ukončil šarvátku dvoch bojovníkov, sa z nikoho stal niekto.

Odporúčané
Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé?       Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé? 27. marca 2024, 9:30

Medzitým si privyrábal rôznymi spôsobmi. Pravidelne sa zúčastňoval na ilegálnych súbojoch po celom Londýne. Rád spomína na to, že za výhru v takomto pouličnom boji zobral víťaz 500 libier, čo sa mu vždy k výplate hodilo. Často ale bojoval s pochybnými existenciami, z ktorých musel svoje peniaze za výhru prakticky vymlátiť. Vraj v týchto pouličných súbojoch ani raz neprehral.

Nevedno, kým sa však nechal inšpirovať, keď v Anglicku skončil na rok vo väzení. Málokto vie, že Vémola si musel odpykať trest za to, že neodviedol dane za svoje zárobky. On sám sa vždy obhajoval so slovami, že nemal dobrý manažment a nedával si pozor na to, ako nakladá s peniazmi, za čo z neho vraj sudca spravil exemplárny prípad.

Dane neodviedol zo zárobkov presahujúcich 150-tisíc eur a aj keď nejde o žiadnu závratnú čiastku, za ktorú by množstvo známych osobností končilo vo väzení, Vémola svoj prípad neuhral ani na podmienku. Natvrdo ho posadili do basy na jeden rok, ale za dobré správanie vyšiel po pol roku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Keď sa ho v rozhovoroch pýtali, ako svoju neprítomnosť vysvetľoval svojim deťom, keďže má malého syna aj dcéru, ktorých vychováva mama v Anglicku, tak priznal, že v ich očiach bol na tréningovom kempe v USA.

Sám sa smeje, že jeho syn svojim spolužiakom často rozpráva o tom, ako sa otec Karlos živí. Jednoducho odvrkne, že jeho otec mláti ľudí za peniaze. Bohémsky životný štýl však nie je jednoduché udržiavať najmä v čase, keď sa Vémola pripravuje na zápasy. Vtedy svoje deti nevidí aj niekoľko mesiacov vkuse.

Odporúčané
Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? 14. marca 2024, 14:30

Vďaka svojej presvedčivej bojovej technike sa venoval aj práci ochrankára. Za svoju kariéru mal sprevádzať Michaela Jordana, 50 Centa či speváčku Mel B a ochraňoval aj Arabov, ktorí v Londýne vlastnili klenotníctvo. Možno aj od nich sa nechal inšpirovať, keď si formoval svoj vlastný životný štýl, lásku k exotickým zvieratám či bohémskym autám.

A tak svoju záľubu dokazuje aj dnes. Svedčia o tom už dve časti známej českej internetovej relácie Ukáž káru, kde sa Vémola s radosťou objavil. Donedávna jazdil na štyroch autách, ktoré mal umiestnené v Anglicku a v Česku, keďže žije na striedačku v obidvoch krajinách.

Zrejme najextravagantnejším vozidlom vo vozovom parku je výrazný Hummer H2. Na ňom Vémola bez problémov jazdí aj v bežnej premávke, a teda nejde o auto na špeciálne príležitosti. Karlos si potrpí na pozornosť, a tak niet divu, že sa po Česku premáva v Hummeri.

Za riekou Moravou garážuje ešte unikátny Ford Mustang. V Anglicku si zase potrpí na luxus, a tak si zadovážil Bentley Continental GT so 651 koňmi a BMW X6, ktoré si kúpil z dôvodu, že chcel konečne auto bez toho, aby tak hlasno hučalo.

Vtipne vyznieva príhoda Vémolu o tom, ako si zadovážil anglickú poznávaciu značku X6 UFC dávno predtým, než vôbec mal peniaze na poriadne BMW X6. Jazdil s ňou preto na starej trojke či audine a až po čase, keď zarobil dosť peňazí, si ju konečne mohol umiestniť na auto svojich snov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Od Arabov, ktorých strážil v Anglicku, zrejme nenachytal len lásku k exotickým autám, ale aj exotickým zvieratám. Ako tvrdý chlap si Vémola potrpí na poriadny zverinec, lenže nenašiel by si uňho doma hromadu bojových psov. Zopár chlpáčov síce chová, ale venuje sa aj zbieraniu motýľov.

Odporúčané
Miluješ drsný, cynický a čierny humor? Týchto 10 instagramových profilov musíš sledovať Miluješ drsný, cynický a čierny humor? Týchto 10 instagramových profilov musíš sledovať 29. februára 2024, 16:30

Zdanlivo nespojiteľná aktivita s MMA bojovníkom ho už roky napĺňa a zbierku má ako v Anglicku, tak aj v Česku. Inak tomu nie je ani pri rybách. Karlos obľubuje morské živočíchy, takže v jeho akváriu nájdeš žraloka či sumca.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Nie je to ani zďaleka všetko. Pri pohľade na Instagram rýchlo pochopíš, že Vémola chová aj krokodíla. Ba čo viac, svojmu veľkému krokodílovi nedávno kúpil kolegu v podobe mláďaťa, pretože chcel krokodíla zaobstarať aj synovi.

Keď príde reč na plat, ani v tejto oblasti sa Vémola ničoho nehanbí. Kedysi v rámci UFC v Amerike zarobil za jediný zápas 100-tisíc dolárov, ale od tejto čiastky je situácia v Česku na kilometre vzdialená. Vo viacerých rozhovoroch od svojho návratu zo zahraničia späť domov objasnil, ako vyzerajú výplaty českých MMA bojovníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia