Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2019, 10:58
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Burberry, adidas alebo Off-White. Za aké tenisky sa oplatí minúť viac ako 200 €?

Burberry, adidas alebo Off-White. Za aké tenisky sa oplatí minúť viac ako 200 €?
Zdroj: Stella McCartney / Burberry
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

8 párov tenisiek, ktorých kúpou neurobíš krok vedľa nielen v priebehu najbližších mesiacov.

Tenisky sú naše hobby a v prípade, že patríš medzi pravidelných čitateľov, tak ti určite neunikli pravidelne výbery tých najzaujímavejších kúskov z aktuálnej ponuky obchodov. Či už ide o biele kúsky alebo tie do 150 eur, zakaždým sa snažíme pomôcť s rozhodovaním, ktoré nebýva ľahké.

Tentokrát sme sa rozhodli zájsť do trochu hlbších vôd a hľadali sme tenisky v cenovej kategórii 200 a viac eur, ktoré by sme s radosťou mali v našich topánkovníkoch, avšak z pochopiteľných dôvodov tam absentujú.

Virtuálne sme prebehli množstvo známych predajcov od Voo Berlin, cez adidas až po Maison Margiela či Oki-ni a veríme, že aspoň sčasti sa v nasledujúcich riadkoch nájdeš aj ty. Samozrejme, teraz nejdeme ľudí nabádať ku kúpe drahej obuvi, ide skôr len o pohľad do sveta prémiovej sekcie, ktorý ani zďaleka nie je pre každého. Rozhodnutie je čisto na tebe...

P.S. - Čoskoro sa pozrieme aj na obuv s hriešne vysokými cenovkami, ktorá nevyzerá dobre.

 


Nike Air Max 720 / 190 eur

V úvodnom texte sme síce ako spodnú hranicu uviedli 200 eur, ale uznajte sami, že nezaradiť do článku najnovší počin od Nike by bolo hriechom.

Tím dizajnérov v americkom Oregone si dal na modely s "bublinou" naprieč celou spodnou časťou poriadne záležať a výsledok musí potešiť azda každého fanúšika tenisiek. Futuristický vzhľad úžasne podčiarkujú aj prvotne zvolené farebné prevedenia, spomedzi ktorých siahame po tmavšom variante.

Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: www.vooberlin.com
Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: www.vooberlin.com
Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: www.vooberlin.com

Off-White Vulcanised Striped Canvas  / 190 eur

Tesne pod hranicu 200 eur sa zastavila taktiež cenovka Virgilovho diela vytvoreným pod vlastnou značkou.

Off-White rozhodne nie je obľúbenou záležitosťou medzi všetkými, avšak daná silueta dokáže slušne potešiť. V podstate síce ide len o dizajnovú úpravu klasických Chuck Taylor od Converse, ale my jej nemáme čo vytknúť a ako bonus sa môže pýšiť aj nápisom "Made in Italy". Ak túžiš po prémiovejších číňanoch, tak vieš, čo máš urobiť.

 

Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: eu.oki-ni.com
Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: eu.oki-ni.com
Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: eu.oki-ni.com

adidas Originals x Stella McCartney Stan Smith  / 250 eur

Americká návrhárka predstavila pod krídlami nemeckého športového giganta už nejednu podarenú kolekciu športového oblečenia, avšak tentokrát prináša aj mestskú obuv. 

Ikonickú siluetu pomenovanú po známom tenistovi za posledné desaťročie okúsilo množstvo dizajnérov, vrátane Rafa Simonsa, ale Stella predsa len vymyslela niečo "svoje", a to ceníme. Okrem zakomponovania logotypu na zadnej časti to sú taktiež typické hviezdičky využité ako tri pásiky. Jednoduché a pritom tak originálne...

Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: www.stellamccartney.com
Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: www.stellamccartney.com
Drahé tenisky
Drahé tenisky Zdroj: www.stellamccartney.com
 

MM6 Bow Tie Chunky / 295 eur

Maison Margiela je známou firmou pre každého obdivovateľa high fashion a sveta tým spojeného, keďže pravidelne prichádza na móla s netradičnými myšlienkami prenesenými do reality. 

Podznačkou MM6 chce naopak prinášať ženám kúsky vhodné na každodenné nosenie, vďaka ktorým budú ale ľahko rozpoznateľné aj v dave. Rovnako to vníma aj s obuvou, kde nás z aktuálnych modelov zaujali Bow Tie Chunky.

Podsaditý vzhľad doplnený o elegantne pôsobiacu mašlu hrajú spolu na jednotku s hviezdičkou a čierno-biela farebná schéma je istotou. Náš jasný favorit v cenovej kategórií 200 až 300 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia