Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2019, 23:56
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Nenávidela pondelky, preto začala strieľať po deťoch z jej školy a zabila dvoch ľudí. Vraj jej to zlepšilo deň

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené

Hrôzostrašný príbeh sa stal takmer presne pred 40 rokmi v USA. Čin sa pravdepodobne stal inšpiráciou pre ďalších strelcov na školách.

Kto by mal rád pondelky? Po víkende sa nikomu nič nechce. Či už je to návrat do školy alebo do práce. Niečo podobné si zrejme povedala 16-ročná Brenda Spencer, ktorá navštevovala kalifornskú základnú školu Grover Cleveland. Dňa 29. januára 1979 nechcela ísť do školy a vyhovorila sa na chrípku.

Bývala v polorozpadnutom dome hneď oproti škole. Zobrala svoju pušku, poloautomatickú zbraň Ruger 10/22, otvorila si okno, čupla si na matrac a začala mieriť na dav školákov, ktorí čakali na otvorenie brány do školy. Príbeh o Brende je jedným zo série článkov, ktoré nájdeš pod tagom Vraždy spáchané deťmi.

Žila s otcom na jednom matraci

Brenda sa narodila 3. apríla 1962 v San Diegu v Kalifornii. Bola na svoj vek dosť nízka, merala len 157 cm a mala jasne červené vlasy. „Bola som gay hneď po narodení,“ hovorila o sebe ironicky. Jej rodičia boli rozvedení, žila so svojím otcom Wallacom Spencerom. Boli chudobní, spávali spoločne na jednom matraci v obývacej izbe. Pri jej zatknutí sa prázdne fľaše od alkoholu povaľovali po celom byte. Otec ju údajne znásilňoval prakticky každý deň približne od jej 9 rokov. Ten to na súde poprel.

V škole nebola obľúbená. Bola to však výborná fotografka, vyhrala dokonca súťaž Humane Society competition. Podľa jedného učiteľa Brenda školu moc neriešila. Často vynechávala hodiny. Keď už prišla na vyučovanie, potichu si to tam odsedela a aktívne sa nezapájala. Neskôr sa zistilo, že má poškodenú časť mozgu. Poškodený lalok doktori pripísali nehode na bicykli.

Odporúčané
Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení Nahovorila priateľa, aby vyvraždil jej rodinu vrátane malých bratov. Otec dcére odpustil a navštevuje ju vo väzení 10. októbra 2023, 9:30

V roku 1978 ju škola zaradila medzi problémových študentov. Mala samovražedné sklony, lovila vtáky a bola zadržaná za streľbu s airsoftovou zbraňou neďaleko školy. Bolo jej odporučené psychiatrické liečenie, jej otec to ale odmietol. Na Vianoce v ten istý rok od neho pod stromček dostala skutočnú pušku so zameriavačom a 500 nábojmi. „Chcela som od neho zbraň a on mi ju kúpil. Mala som pocit, že chce, aby som sa zabila,“ povedala neskôr polícii.

Bola výborný strelec. S 30 nábojmi zabila 2 ľudí a 9 zranila

V osudný deň sedela na matraci, ktorý bol pod oknom. Pozorovala, ako sa deti tlačia ku vchodu do školy. Vytiahla svoju pušku a začala strieľať do davu.

Domov
Zdieľať
Diskusia