Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2019, 22:19
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Momo oznámil ďalší album. Má byť multižánrový, očakávaj boombap, trap aj tanečnú hudbu

HUDBA MOMO
Uložiť Uložené

Fanúšikovia sa pravdepodobne majú na čo tešiť, no otázkou ostáva, či podobná kadencia tvorbe interpreta a celému hudobnému priemyslu vôbec prospieva.

Momo patrí medzi najaktívnejších interpretov na Slovensku a v posledných rokoch mal vo zvyku vydať jeden plnohodnotný album ročne. V roku 2018 to stihol ešte v prvej polovici, no neskôr si pravdepodobne uvedomil, že do konca roka toho aj tak nemá na práci až tak veľa, a tak sa opäť zavrel ku G Bodovi do štúdia.

Výsledkom sú teda projekty Wlk a Milovaný Nenávidený, po ktorých sme však už očakávali aspoň na chvíľu pauzu. Nasvedčovať tomu mal aj tento instagramový status, kde Momo píše, že sa chystá oddychovať. 

Len pár hodín po novom roku však svoje rozhodnutie oddychovať zmenil a rovno oznámil, že sa chystá na ďalší sólový projekt. Na rozdiel od tých minuloročných sa však chce vrátiť ku konceptu dlhého sólového albumu, takže jedným dychom dodáva, že samotné vydanie bude nejakú dobu trvať. 

Zároveň sa dozvedáme, že sa tvorbu chystá mapovať a fanúšikovia tak pravdepodobne budú mať možnosť nahliadnuť do procesu výroby. Otázkou ostáva, či sa Momo udobrí aspoň s istou časťou scény, alebo pôjde opäť o nosič bez najznámejších rapových hostí na Slovensku a v Česku. 

Ak si náhodou aspoň samozvaným hudobným producentom, Momovi hneď môžeš poslať svoje beaty, aby si ich vypočul a možno nejaký vybral. Dozvedáme sa totiž, že nasledujúce CD by malo byť multižánrové a obsahovať boombap, trap aj tanečnú hudbu

Sériu videí, na ktorých Momo avizuje nový album si môžeš ešte zopár hodín pozrieť na jeho Instagram Story. 

Momo oznámil ďalší album. Má byť multižánrový, očakávaj boombap, trap aj tanečnú hudbu

Na záver by sme ešte radi rozbehli diskusiu o tom, či podľa teba podobná kadencia tvorbe interpreta a celému hudobnému priemyslu vôbec prospieva. Do veľkej miery platí, že tento trend nemáme možnosť vidieť prakticky nikde, iba na Slovensku.

Niektorí európski a americkí interpreti síce zásobujú pravidelne ľudí mixtape projektmi, no nerobia si ťažkú hlavu s ohlasovaním, promovaním a tlačením informácií. Slovenský fanúšik v konečnom dôsledku vlastne ani nemá čas pozastaviť sa a vracať sa k starším kvalitným počinom, keď je nútený počúvať ďalšie, aby ostal v obraze. Svoj názor nám pokojne napíš do komentárov. 

Anketa:
Myslíš si, že slovenskému rapu prospieva, keď interpret vydá album raz ročne?
Áno
Nie
Áno
55 %
282 Hlasov
Nie
45 %
231 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia