Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2018, 8:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Divoká jazda slovenského šoféra vyvolala na policajnom Facebooku kontroverziu. Časť ho obhajuje, vraj sa ostatní vlečú

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenské cesty sú plné hrdinov, ktorí nerešpektujú pravidlá cestnej premávky.

Slovenská polícia už viackrát v minulosti vodičov upozorňovala na to, že keď majú v autách nainštalovanú kameru a zachytia pomocou nej cestného piráta, pokojne môžu prísť na policajnú stanicu a priestupok nahlásiť. Vodič však musí rovno vypovedať a objasniť, čo sa na kamerovom zázname deje, a tak množstvo šoférov radšej nechá celú situáciu tak.

Na druhej strane, občas sa objavia zodpovednejší slovenskí šoféri, ktorí natočia porušovanie pravidiel cestnej premávky, všetko poctivo nahlásia a policajti potom dokážu na svojom Facebooku upozorniť širokú verejnosť, ako sa na cestách nesprávať.

Tentoraz sa nemenovaný vodič stal svedkom jazdy muža, ktorý viackrát ohrozil ostatných vodičov v neprehľadnom úseku. Mužovi v modrom vozidle nevadilo, že na ceste je nakreslená plná čiara, a bezhlavo sa trikrát pustil do predbiehania, čo mohlo dopadnúť oveľa horšie.

Policajti záznam spracovali a na sociálnej sieti napísali, že mužovi momentálne hrozí bloková pokuta do 150 eur, zatiaľ čo v správnom konaní by mohol dostať pokutu od 60 do 300 eur a odobratie vodičského preukazu na dva roky.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Slováci v komentároch však mali často rozdielny názor ako policajti, pretože predbiehanie obhajovali. Vraj na takom rýchlom aute človek nepotrebuje mimoriadne dlhý rozhľad a nevliekol sa ako slimák.

Domov
Zdieľať
Diskusia