Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 1:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Boxer šokoval fanúšikov fotkou vzorky moču odobratej po zápase. Štandardnú žltkastú farbu by si hľadal márne

ŠPORT BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Anthony Crolla zažíva ťažké a bolestivé momenty na pravidelnej báze.

Boxer Anthony Crolla bol kedysi držiteľom opasku WBA v ľahkej váhe. Svoj titul postupom času stratil, ale opäť sa dostal do výbornej formy a snaží sa ho vybojovať naspäť. Nebojácne nastúpil aj v zápase proti Daudovi Yordanovi, nenechal sa zahnať od úzkych a rozhodcovia ho nakoniec jednohlasne na body označili za víťaza zápasu.

Crolla sa vďaka víťazstvu posunul o krok bližšie k bitke o opasok WBA, pretože teraz získal šancu ukázať svoje prednosti v povinnom zápase proti Lomachenkovi, súčasnému držiteľovi opasku v ľahkej váhe.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anthony Crolla (@ant_crolla86),

Na prípravu proti Lomachenkovi bude mať Crolla dostatok času, pričom bude musieť nechať svoje telo poriadne oddýchnuť. Po zápase sa rozhodol na Instagram pridať zopár fotografií z ringu, ale doplnil ich aj o záber svojej vzorky moču.

Crolla podstúpil po zápase rutinnú dopingovú kontrolu, lenže pri pohľade na jeho moč by si tak ľahko neuhádol, o čo v skutočnosti ide. Fanúšikovia na sociálnej sieti žartovali, že najskôr nádobu považovali za víťazný rum s kolou.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30


 

Až potom zistili, že by malo ísť o moč, ktorý však nemal ani zďaleka štandardnú žltkastú farbu. Za moč nasiaknutý krvou môže zodpovedať viacero faktorov. Boxeri dostávajú opakované tvrdé rany do tela, čím sú zasiahnuté aj vnútorné orgány ako pečeň či obličky.

Zároveň si preťažujú svaly a vnútri tela sa rozkladajú bielkoviny, čo sa odráža aj na zložení moču. Krv moč výrazne zafarbí a kým sa boxer po zápase zotaví, trvá mu to niekoľko dní, pretože si orgány musia zvyknúť na to, že sa už situácia upokojila. Aby toho nebolo málo, musia sa zahojiť aj rany spôsobené opakovanými otrasmi.


Domov
Zdieľať
Diskusia