Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2018, 9:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ak Mbappé zomrie, nezaplatíme zaňho ani cent. PSG žiadalo v zmluve s Monakom aj morbídne klauzuly

ŠPORT FUTBAL KYLIAN MBAPPÉ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prestup francúzskej hviezdy sprevádzali zvláštne okolnosti.

O zmluve mladučkej francúzskej superhviezdy Kyliana Mbappého sme písali už pred pár dňami. Hráč minulé leto prestúpil z AS Monaka do PSG, pričom na svoj vek si vypýtal obrovský plat a od nového klubu žiadal viacero vymožeností, o ktorých môže väčšina hráčov len snívať.

Mbappé žiadal súkromné lietadlo na 50 hodín ročne, ale ako vyšlo najavo, od parížskeho klubu chcel, aby zafinancoval rekonštrukciu štadióna svojho detského klubu, čo PSG odmietlo.

Napriek tomu dnes Mbappé zarába kráľovsky, pretože Parížania mu ponúkli zmluvu na 55 miliónov v priebehu piatich rokov. Spravilo to z neho druhého najlepšie zarábajúceho hráča vo Francúzsku, hneď po Neymarovi.


Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Brazílčanom sa tím okolo Mbappého inšpiroval aj pri vymýšľaní klauzuly o tom, že ak Mbappé vyhrá zlatú loptu, okamžite mu strojnásobia plat, aby zarábal viac ako Neymar. PSG samozrejme odmietlo a namiesto toho dostal hráč bonus vo výške 500-tisíc eur, ak ocenenie naozaj získa.

Mbappé nepochodil ani pri žiadosti o klauzulu, vďaka ktorej by mohol klub po 3 rokoch opustiť, ak by niekto ponúkol dostatočne vysokú čiastku. PSG malo najskôr súhlasiť, ale keďže výkupné klauzuly sú vo Francúzsku zakázané, nakoniec z nej zišlo.

Účastníci prestupového procesu pritom Mbappého obviňovali, že si tak chcel poistiť možný odchod do Realu Madrid, ktorý o hráča javil enormný záujem a prestup do Španielska stroskotal len na komplikovanosti prípadnej dohody medzi španielskym klubom a klubom z Monaka.

Aj keď sa prestup v posledných hodinách prestupového obdobia viackrát zdal byť neúspešný, obe strany ho napokon dotiahli do vytúženého konca. Nebolo to však bez kompromisov.

Ako najnovšie odhalili Football Leaks, zástupca PSG Antero Henrique chcel v jednej chvíli do zmluvy vložiť klauzulu o tom, že ak sa Mbappé počas prvotného hosťovania ťažko zraní alebo dokonca zomrie, PSG nebude zmluvne povinné zaplatiť Monaku ani cent.

Dodatok z pochopiteľných príčin nebol schválený a Parížania napokon v lete 2018 zaplatili 90 miliónov eur, o rok doplatia 55 miliónov eur, a ak sa splnia podmienky, na záver doplatia posledných 35 miliónov.

Domov
Zdieľať
Diskusia