Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2018, 10:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Po tatranských Rysoch pobehuje roztomilá mačka domáca, do ktorej sa turisti zamilovali. Nechápu, ako sa vyšplhala tak vysoko

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mačka si vo videu spokojne sedí a pozoruje svet okolo seba.

Keby si mal vymenovať zvieratá žijúce v Tatrách, zrejme by si začal kamzíkmi a skončil pri medveďoch či svišťoch. Ani vo sne by väčšine z nás nenapadlo, že na vrcholoch štítov by mohla spokojne pobehovať obyčajná mačka domáca.

Na Rysoch, ktoré patria medzi najkrajšie slovensko-poľské štíty Vysokých Tatier, sa v posledných dňoch začala objavovať mačka, pričom nikto nevie, ako sa jej podarilo vyšplhať do výšky skoro 2500 metrov.

Jednotlivé teórie hovoria o tom, že možno žila v Chate pod Rysmi a popri turistoch si zabehla na túru aj ona. Na internete sa mačka stala obrovským hitom po tom, čo ju na vrchole Rysov natočil poľský turista Wojciech Jabczynski.

Mačka si oblizovala svoje končatiny a nejavila veľký záujem o hromadu turistov sediacich neďaleko, pričom Wojciecha vraj začala výraznejšie vnímať až po tom, čo z ruksaku vytiahol jedlo.

Po zverejnení fotiek a videa na sociálnych sieťach ľudia turistu upozorňovali na to, že mačka pravdepodobne v najbližších týždňoch sama nebude vedieť v Tatrách prežiť, pretože začne zima a počasie sa náhle zhorší. Nezabudli pritom podotknúť, že v mačke zrejme prežíva duch kamzíka.

Domov
Zdieľať
Diskusia