Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2024 o 14:04
Čas čítania 1:16
Karolína Uličná

„Nerobíme s homosexuálmi“. Bratislavský bar odmietol spolupracovať s influencerom Davidom Keyom pre jeho orientáciu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Neprofesionálna odpoveď podniku ho šokovala. Majiteľ však tvrdí, že o tom nevedel, a za správu sa ospravedlnil.

Spevák a influencer Dávid Kúdelka, známy pod pseudonymom David Key, odštartoval vlastnú tolkšou s názvom Mow Show. Vo videách, kde si pozýva známe osobnosti, rozoberajú rôzne kontroverzné témy. Jeho posledným hosťom bola nedávno Ema Ferusová alias Pimpinočka.

Influencer sa rozhodol, že si v rámci novej šou nájde sponzorov medzi bratislavskými podnikmi. Medzi nimi oslovil aj známu reštauráciu a bar na Hviezdoslavovom námestí Opera House. Celá konverzácia medzi nimi však nabrala neprofesionálny a vulgárny spád.

„Dobrý deň, mali by ste záujem o sponzoring môjho podcastu/tolkšou, ktorá sa nakrúca v priestoroch Mow Baru v Bratislave? Každý týždeň sa nakrúca jedna epizóda s hosťom. Vieme vám tam vsunúť krátku reklamnú vsuvku. Naše dosahy a reelska dosahujú od 180-tisíc do 300-tisíc videní v priemere. V prípade záujmu by som si rád s vami k tomu sadol, prípadne zavolal. Pekný deň,“ znela prvá Dávidova ponuka.

Vzápätí mu prišla iba trojslovná odpoveď od podniku: „Nerobíme s homosexuálmi.“ Influencer na to reagoval slovami, že jeden z ich zamestnancov bol tiež gay a s tým problém nemali, na čo zástupcovia baru reagovali, že o tom nevedeli.

Konverzácia Dávida s podnikom Opera House na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.
Konverzácia Dávida s podnikom Opera House na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Zdroj: David Key

Refresher sa preto v tejto veci snažil spojiť s vedením podniku Opera House. To však neodpovedalo na telefonáty ani na správy. Po niekoľkých dňoch sa nám napokon podarilo skontaktovať s majiteľom podniku, no na otázku, kto influencerovi odpísal danú správu, sme odpoveď nedostali.

Odporúčané
Aupark čoskoro otvorí nové priestory. Môžeš sa tešiť na zľavy do 50 % a najväčšiu Zaru na Slovensku Aupark čoskoro otvorí nové priestory. Môžeš sa tešiť na zľavy do 50 % a najväčšiu Zaru na Slovensku 16. októbra 2024 o 11:00

Majiteľom Opera House je Emir Abazi zo Severného Macedónska, ktorý už 27 rokov žije na Slovensku. Hoci doteraz nie je jasné, kto mladému spevákovi a moderátorovi odpísal, majiteľ sa za správu ospravedlnil. „Ja by som túto správu veľmi rád zmenil, žiaľ, už sa to nedá.“ Tvrdí, že nemá tušenie, kto mohol homofóbnu odpoveď odoslať v mene ich oficiálneho instagramového profilu. Navyše nám prezradil, že podnik bude onedlho natrvalo zatvárať.

Dávid si aj napriek nepríjemnej skúsenosti a odmietnutiu zo strany baru patriacemu rodákovi zo Severného Macedónska nakoniec podľa jeho slov našiel sponzora, ktorým je iný známy nočný klub v centre Bratislavy.

Domov
Zdieľať
Diskusia