Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2024 o 11:47
Čas čítania 0:35
Aneta Gospičová

Slováci si môžu na Alze kúpiť internet Starlink od Elona Muska. Špičkové zariadenie stojí stovky eur

TECH ELON MUSK SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Internet Starlink sa oplatí kúpiť najmä tým, ktorí majú zlý prístup k tradičnému internetovému pripojeniu.

Spoločnosť Alza začala od 18. júla predávať na Slovensku a v Českej republike satelitné internetové zariadenie Starlink spoločnosti SpaceX Elona Muska. Štandardný kit vyjde zákazníkov na takmer 350 eur.

Starlink je určený najmä pre tých, ktorí žijú v odľahlých častiach sveta, cestujú karavanom alebo loďou, jednoducho na miestach, kde je zlý prístup k tradičnému internetovému pripojeniu. 

Po zakúpení internetu si zákazník vyberie tarifu, ktorú bude mesačne splácať. „Používateľ si objedná tarifu priamo na stránkach Starlinku. Všetky tarify Starlinku majú neobmedzené vysokorýchlostné dáta a ďalšou výhodou tohto riešenia je, že sa neuzatvára dlhodobá zmluva a službu je možné kedykoľvek zrušiť,“ vysvetlila PR manažérka Alzy Eliška Čeřovská pre český portál Czechcrunch.

Vybrať si môžu z niekoľkých možností. Tarifa Standard pre domácnosti stojí mesačne takmer 50 eur. Mobile-Regional a Mobile Priority-50 GB pre cestovateľov je takmer za 280 eur mesačne a Mobile Priority-1 TB pre majiteľov lodí stojí približne 1 118 eur mesačne.

starlink, alza, musk
Zdroj: Alza
Domov
Zdieľať
Diskusia