Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2024 o 15:26
Čas čítania 2:19
Anna-Marie Hanzlíková Jela Vážanová

Toto je desať najlepších kníh 21. storočia. Súhlasíš s výberom?

Toto je desať najlepších kníh 21. storočia. Súhlasíš s výberom?
KULTÚRA KNIHY KNIŽNÉ TIPY
Uložiť Uložené

Denník New York Times nechal svojich čitateľov hlasovať o najlepších knihách. Do prvej stovky sa okrem iných dostali aj Hunger Games, Harry Potter a Normálni ľudia. Ako vyzerá prvá desiatka?

Každý si v lete rád číta, či už pod slnečníkom pri mori, na lavičke v parku, alebo aj doma na gauči, keď je vonku príliš horúco. Ak práve teraz hľadáš nejaké tipy, máme pre teba 10 najlepších kníh podľa hlasovania čitateľov a čitateliek The New York Times.

10. Stanica 11

Autorka: Emily St. John Mandelová

Postapokalyptický román ťa zavedie do oblasti Veľkých jazier, do obdobia, keď fiktívna pandémia gruzínskej chrípky zabila väčšinu obyvateľstva. V roku 2015 vyšiel český preklad a o päť rokov neskôr sa príbeh dočkal seriálovej adaptácie od HBO.

9. Neopúšťaj ma

Autor: Kazuo Ishiguro

Román Neopúšťaj ma je šiestym románom nositeľa Nobelovej ceny za literatúru z roku 2017 Kazua Ishigura. Odohráva sa v alternatívnej realite Anglicka 90. rokov, kde je povolené klonovanie ľudí.

8. Geniálna priateľka

Autorka: Elena Ferrante

Taliansky Neapol v päťdesiatych rokoch a jedno silné ženské priateľstvo. Práve o ňom rozpráva starnúca Elena, keď spomína na kľúčový vzťah svojho života – priateľstvo s výraznou Lily. Geniálna priateľka je prvá zo štvordielnej série Neapolskej ságy. Aj tá sa dočkala seriálového spracovania, po námete siahla platforma HBO. Mimochodom, štvrtá séria vyjde v septembri tohto roka.

7. Zajtra, zajtra a zase zajtra

Autorka: Gabrielle Zevin

Rozpráva o dvoch priateľoch, ktorí spoločne vyvíjajú videohry a zásadne ovplyvnia smerovanie herného sveta. Práva na film kúpili spoločnosti Paramount Pictures a Temple Hill Entertainment.

Kniha
Zdroj: Martinus
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia