Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
Toto je desať najlepších kníh 21. storočia. Súhlasíš s výberom?

6. Vzdelaná

Autorka: Tara Westover

Sila príbehu Vzdelaná spočíva v tom, že ide o autorkine memoáre, a teda o skutočný príbeh. Westover sa narodila v rodine mormónskej sekty a vyrastala v odľahlých horách Idaha. Do školy išla prvýkrát v sedemnástich a k lekárovi ešte neskôr. Podarilo sa jej odísť od psychicky chorého otca a nakoniec vyštudovať Harvard a získať doktorát v Cambridgei. Názov knihy odkazuje na myšlienku, že práve vzdelanie malo pre ňu oslobodzujúcu silu.

5. Pačinko

Autorka: Min Jin Lee

Ak sa zaujímaš o Kóreu alebo Japonsko, siahni po tejto knihe. Rozpráva príbeh rodiny, ktorá emigruje z Kórey do Japonska. Tam sa však stretávajú s rasizmom, diskrimináciou a množstvom predsudkov. Popritom sa dozvieš o významných historických udalostiach v oboch krajinách. Pačinko pred dvoma rokmi natočila Apple TV ako seriál a čoskoro – 23. augusta – vyjde druhá séria.

4. Stehlík

Autorka: Donna Tartt

Teroristický útok v newyorskom múzeu umenia obráti život Theodora Deckera naruby: zomrie pri ňom jeho matka, ale zároveň sa stane majiteľom obrazu nevyčísliteľnej hodnoty s názvom Stehlík. Román získal v roku 2014 Pulitzerovu cenu a o päť rokov neskôr sa dočkal filmovej adaptácie.

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia