Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2018, 16:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

PETA v reklame pitvá medvedíka. Ničením plyšovej hračky poukazuje na problematiku testovania na zvieratách

ZAUJÍMAVOSTI TESTOVANIE NA ZVIERATÁCH
Uložiť Uložené

Malé dievčatko stratí na ulici svojho plyšového medveďa, ktorý sa dostane do rúk experimentujúceho vedca.

PETA a agentúra VMLY&R natočili reklamu snažiacu sa metaforickým spôsobom poukázať na krutosť testovania na zvieratách. Na začiatku videa pozorujeme dievča, ktorej na zem spadne jej plyšový medvedík. Toho zbadá tajomný vedec a jej hračku si zoberie do laboratória.

Tam už ale plyšový medveď pozoruje ďalších, jemu podobných, kandidátov na smrť. Plyšová hračka je pripútaná na lôžko a do jej očí vedec vpichne injekciu s neznámym obsahom. Hlavu medveďa následne ostrihá a do jeho tela pridáva ďalšie látky, pričom neskôr začne telo pitvať.

Aj takto sa PETA tentokrát rozhodla vyhnúť reálnym záberom zo zvieracích bitúnkov. Podobný druh reklamy je pre citlivejšieho diváka dozaista znesiteľnejší a jej výpovedná hodnota sa zrejme tak či onak zachová.

People for the Ethical Treatment of Animals, alebo teda v skratke PETA, je neziskovou organázicou, ktorá od roku 1980 bojuje za práva zvierat

Heslo organizácie môžete nájsť umiestnené napríklad na ich YouTube účte, kde PETA píše, že zvieratá nemajú slúžiť k našej konzumácii, na naše obliekanie, experimentovanie, používanie na zábavu, alebo na zneužívanie akýmkoľvek iným spôsobom.

Domov
Zdieľať
Diskusia