Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2018, 13:54
Čas čítania 0:00
Sona O.

Titanic znovu vypláva v roku 2022. Dokonalá replika bude mať rovnakú trasu ako pôvodná loď

ZAUJÍMAVOSTI TITANIC
Uložiť Uložené

Vďaka globálnemu otepľovaniu ani nenarazí do ľadovcov.

Presne 110 rokov uplynie od vyplávanie prvej lode Titanic z anglického prístavu v meste Southampton, keď svoju plavbu po druhýkrát začne loď s odvážnym názvom Titanic II. Spoločnosť The Blue Star Line, ktorá ju zostrojí, sľubuje, že tentokrát bude plavba bezpečnejšia. 

Moderný zaoceánsky parník by mal dostať dostatok núdzových člnov aj viest a bude zabezpečený aj inými opatreniami, aké v roku 1912 nepoznali. Jej trasa bude však presne rovnaká, osud, dúfajme, rozdielny. 

Titanic znovu vypláva v roku 2022. Dokonalá replika bude mať rovnakú trasu ako pôvodná loď
Zdroj: Wikimedia Roderick Eime

Prvýkrát firma oznámila konštrukciu Titanicu II ešte v roku 2012, no kvôli finančným problémom ju museli odložiť. Vďaka novej finančnej injekcii mohla The Blue Star Line začať s budovaním znova. 

Prvú plavbu absolvuje z populárnej turistickej destinácie Dubaj do anglického Southamptonu a odtiaľ poputuje po tradičnej historickej ceste až za oceán do New Yorku. Do konca roka by potom mala začať obsluhovať plavby okolo sveta

Náklady na stavbu Titanicu II sa pohybujú okolo 500 miliónov dolárov. Ubytovať bude môcť 2400 pasažierov a 900 členov posádky. Titanic II bude navyše vyzerať celkom ako ten pôvodný, vrátane rozmiestnenia kabín. 

Domov
Zdieľať
Diskusia