Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2018, 21:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena obvinila Cristiana Ronalda zo znásilnenia. Vyplatil jej stovky tisíc za mlčanie, ale už viac nemohla zostať ticho

ŠPORT CRISTIANO RONALDO ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Obvinenia vyplávali na povrch po deviatich rokoch.

Svet portugalského futbalistu Cristiana Ronalda sa zdal byť dokonalý. Už pred rokmi však mal spáchať čin, ktorý navždy poznačil Kathryn Mayorgu. Američanka futbalistu prvýkrát stretla v Las Vegas pred deviatimi rokmi, keď spoločne s kamarátkami trávila čas v nočnom klube. 

Ronaldo si ju vyhliadol, mali si vymeniť čísla a napokon skončiť v apartmáne hotela Palms-Hotel, kde však podľa Kathryn došlo ku znásilneniu.

Krátko po skutku sa jej právnik skontaktoval s právnikmi futbalistu a on jej po pár mesiacoch vyplatil takmer 325-tisíc eur za písomný prísľub, že o obvineniach zo znásilnenia nebude už nikdy rozprávať.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),

Dlhých osem rokov preto zostalo ticho, avšak v roku 2017 sa o prípad začal zaujímať jeden z najprestížnejších nemeckých periodík Der Spiegel.

Po kauze Football Leaks redakcia analyzovala dokumenty o znásilnení, ale v tom čase sa Kathryn rozhodla mlčať a Ronaldo so svojím tímom sa o incidente ani nevyjadrovali. Odvtedy sa situácia zmenila.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Kathryn Mayorga si najala nového právnika, nabrala viac sebavedomia a rozhodla sa postaviť futbalistovi čelom. Nový právnik ju nechal podstúpiť psychologické vyšetrenie, ktoré preukázalo, že Kathryn dodnes trpí traumou spôsobenou sexuálnym útokom z roku 2009.

Aj keď hneď po ňom zašla na policajnú stanicu, meno násilníka si vtedy nechala pre seba. Tentoraz však na základe zistení z psychologického vyšetrenia argumentuje, že vtedajšia dohoda o mlčanlivosti nie je platná. Kathryn ju podpisovala v traumatizovanom psychickom stave.

Obnoveniu kauzy mala prispieť aj úspešná kampaň MeToo, z ktorej ani známi muži nedokázali vykľučkovať.

Situácia je oveľa vážnejšia, ako by sa mohlo zdať. Už v roku 2009 sa uskutočnila séria výpovedí, kým medzi sebou právnici pracovali na dosiahnutí dohody. Ronaldo na otázky právnikov odpovedal viackrát, pričom v decembri roku 2009 tvrdil, že obaja so sexom súhlasili.

Len pár mesiacov predtým sa však odpovede líšili. V septembri 2009 Ronaldo v odpovediach na otázky priznal, že Kathryn počas sexu viackrát povedala slovo nie, prosila ho o to, aby prestal, avšak on tak neurobil.

Dokonca priznal, že po skončení styku sa Kathryn ešte ospravedlnil. Mala mu povedať, že sex nechce, ale podľa Ronalda mu zostala aj naďalej k dispozícii, a preto pokračoval.

Odporúčané
Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) 9. februára 2024, 17:00

Výpoveď pokračovala rozprávaním o tom, že sa Kathryn nesťažovala na futbalistovu brutálnosť, ale na fakt, že ju k sexu prinútil. Cristiano napokon skonštatoval, že pri sexe nekričala.

Na druhej strane, Ronaldo opisoval osudný večer rozdielne. Kathryn s kamarátkami mala byť poriadne opitá, nemali si spoločne vymeniť telefónne čísla, ako ona uvádza, a v kúpeľni hotela sa mala odohrať predohra. Po odchode z izby vraj Kathryn nebola taká znechutená, ako sama tvrdí.

Nikto zatiaľ nevie, ako sa bude prípad vyvíjať. Policajti sa o prípad začali opätovne zaujímať a Kathryn znovu vypovedala, pretože v americkom štáte Nevada sexuálny trestný čin nezostane nikdy premlčaný, ak ho prvýkrát zdokumentuje polícia.

Ronaldo od periodika Der Spiegel dostal za posledný rok a pol viackrát šancu porozprávať o svojej verzii stretnutia, ale zostal mlčať a cez právnika odkázal, že rozprávať o tejto konkrétnej záležitosti by nebolo legálne, čím zrejme narážal na dohodu o mlčanlivosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia