Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2018, 11:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na dom streamera z Twitchu začali strieľať priamo v živom vysielaní, pričom doma mal aj svoju rodinu

TECH STREĽBA TWITCH ZBRAŇ
Uložiť Uložené

Dr DisRespect patrí medzi populárnych streamerov.

So slávou prichádzajú aj jej temné zákutia. Nikto by si pred pár desaťročiami nemyslel, že v súčasnosti budeme za známe osobnosti považovať ľudí, ktorí sa nahrávajú pri hraní hier, ale naša spoločnosť a technológie sa nezastaviteľne vyvíjajú.

Na platforme Twitch pôsobí Dr DisRespect. Sympatický streamer so skutočným menom Guy Beahm sa rýchlo stal miláčikom divákov a pravidelne ho naživo sleduje cez 50-tisíc ľudí, čo platilo aj pred pár hodinami.

Guy streamoval vo svojej charakteristickej parochni a okuliaroch, lenže zo sekundy na sekundu odišiel od obrazovky a onedlho sa vrátil bez okuliarov aj parochne. Divákom len oznámil, že práve mu niekto začal strieľať na dom a bude musieť odísť.

Nešlo pritom o prvú streľbu. Deň predtým zrejme rovnaký páchateľ strieľal na dom prvýkrát a tentoraz dokonca mieril na okná, pretože jedno z nich sa mu pomocou guľky podarilo rozbiť.

Guy mal doma svoju rodinu a vlastná dcéra ho pozdravila pri streamovaní len chvíľku predtým, než mu neznámy šialenec rozstrelil okno. Incident aj so zvukom streľby bol zachytený priamo na streame a ľudia iba nechápavo komentujú, kto by mohol chcieť sympatickému zabávačovi ublížiť.

Odporúčané
Policajné roboty s povolením zabíjať? Zvažuje to polícia San Francisca Policajné roboty s povolením zabíjať? Zvažuje to polícia San Francisca 24. novembra 2022, 17:21

Nič sa mu našťastie nestalo a polícia už útok vyšetruje. Nejde však o neobvyklý úkaz na streamovacej scéne, pretože v minulosti sa viacero zabávačov stalo terčom aj takzvaného swattingu, pri ktorom anonym pošle záchranné zložky od zdravotníkov až po skutočný SWAT tím do domu streamera.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia