Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2018, 13:47
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Bi­kes­ha­ring v Bra­ti­slave hlási prvé problémy. Vandali vedome ničia bicykle a kradnú pedále

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Slováci sa opäť ukázali ako národ, ktorý si nedokáže vážiť nové možnosti.

Ešte v piatok sa naše hlavné mesto dočkalo spustenia nového projektu Slovnaft BAjk, ktorý je v skutočnosti klasickým bikesharingom, ako ho poznáme zo snáď všetkých európskych metropol. Túto iniciatívu si veľmi ceníme aj my, keďže Bratislava nutne potrebuje revolúciu v doprave a práve bicykle by mohli cesty aspoň trochu vyprázdniť. 

Fungovanie sme si hneď v prvý deň vyskúšali aj my a ako to celé dopadlo, si môžeš pripomenúť v tomto článku. Netrvalo však dlho a prišli prvé problémy, ktoré sme síce neočakávali, no v skutočnosti nás až tak neprekvapili. Oficiálna Facebook stránka projektu informuje o tom, že sa objavilo viacero vandalov, ktorí stihli vedome zničiť už viac ako osem bicyklov

Zároveň prosí, aby svedkovia páchania násilia na žltých bicykloch okamžite posielali podnety, keďže je to jediný spôsob, ako vinníkov chytiť. Podobnú možnosť by sme si mali skôr vážiť a je treba si uvedomiť, že ničenie konštrukcie či krádež pedálov je úplne zbytočná. Kariéru na tom spraviť nedokážeš a ešte niekomu uškodíš.

Domov
Zdieľať
Diskusia