Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2018, 14:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Eminem na Kamikaze rozdal 153 dissov. Viac ako 15 % albumu tvorí kritika na známych kolegov

HUDBA DRAKE EMINEM
Uložiť Uložené

Najviac sa ušlo Machine Gun Kellymu, Drakeovi, Trumpovi a recenzentom jeho predošlého projektu Revival.

Eminemovi sa konečne podarilo spraviť rozruch aj v pozitívnom zmysle a fanúšikovia pomaly zabúdajú na to, aké emócie v nich vyvolal predošlý projekt Revival. Dnes už vieme, že rodák z Detroitu negatívnu odozvu po vydaní vnímal a motivovala ho k tomu, aby nahral hneď ďalší album. 

Dnes už vieme, že Kamikaze je výstredným projektom s trinástimi skladbami naprataný dissmi, kritikou a odkazmi pre veľa kolegov zo scény. Eminemovi očividne vadí vplyv novej školy a trendy s ním spojené. O tom, ako kritizuje kérky na tvári Lil Pumpa či Lil Xana alebo mumble rap v podaní Migos, sme už písali. V článku sme zároveň zhrnuli všetky dôležité odkazy venované Drakerovi, Tylerovi, the Creatorovi a recenzentom albumu Revival.

Zahraničné médiá aktuálne žijú aj vyjadreniami jednotlivých raperov, ktorí si odkazy od Eminema skôr užívajú a berú ich s úsmevom. Predsa len, v rape stále platí rovnica, že ak menej známeho interpreta dissuje legenda, minimálne sa dočká o niečo viac pozornosti. Za všetky si pripomeňme reakciu od MGK a Lil Pumpa

Dnes sme na obľúbenej sieti Reddit našli zaujímavú infografiku, z ktorej sa dozvieš všetky dôležité informácie týkajúce sa dissov v exaktných číslach. Celkovo našili autori z hiphopnumbers na Kamikaze skoro neuveriteľných 153 kritických odkazov pre raperov, reportérov, amerického prezidenta a zopár inštitúcií. Toto číslo tvorí až 15,5 % z celkovej minutáže albumu.

Odporúčané
Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? 15. apríla 2024, 16:00

Suverénne najviac riadkov (27) sa ušlo Machine Gun Kellymu, ktorý sa ešte v roku 2012 vyjardil na adresu Eminemovej dcéry. Obľúbeným terčom je aj Joe Budden, Drake a Trump. V prvej polovici sa nachádzajú aj všetci recenzenti Shadyho albumov. 

Čo sa týka samotných skladieb, suverénne najvýraznejšia je hneď prvá vec The Ringer, čo bol pravdepodobne aj zámer, aby si autor čo najskôr získal pozornosť poslucháčov. Skoro polovica šesťminútovej skladby obsahuje dissy. Top  trojicu uzatvára Not Alike a Fall.

Eminem na Kamikaze rozdal 153 dissov. Viac ako 15 % albumu tvorí kritika na známych kolegov
Domov
Zdieľať
Diskusia