Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2018 o 11:37
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Paul Walker osobne pomáhal obetiam na Haiti a pred rolou Supermana doslova utiekol. Dokument ukázal jeho pravé ja (Recenzia)

FILMY A SERIÁLY PAUL WALKER
Uložiť Uložené

I Am Paul Walker nám predstavil herca ako dobrosrdečného chlapa a milujúceho otca.

Režisér dokumentov I Am Sam Kinison a I Am Heath Ledger sa do tretice pustil do ďalšej osobnosti, ktorá svojich fanúšikov a blízkych opustila v príliš mladom veku. Aj tentokrát sa pohľad na slávneho nebožtíka skladal z jeho kariérnych ústrižkov a samozrejme aj z množstva súkromných záberov.

Práve súkromný život je pre dokumentárnu snímku I Am Paul Walker alfou a omegou, pričom jeho herecká kariéra sa radí až na druhé miesto.

Tí, pre ktorých je Paul Walker známy iba z populárnej série Rýchlo a zbesilo, sa behom niekoľkých desiatok minút dozvedia o hercových začiatkoch z útleho detstva a o jeho neskorších, v našich končinách menej známych projektoch.

Podľa vyjadrení z dokumentu nebol Paul vzorovým typom zodpovedného človeka. Pred natáčaním jedného z filmov režisérovi dlhý čas nedvíhal telefón, ale nakoniec sa na pľac dostavil s niekoľkodňovým predstihom a dal zo seba všetko.

Paul Walker osobne pomáhal obetiam na Haiti a pred rolou Supermana doslova utiekol. Dokument ukázal jeho pravé ja (Recenzia)
Zdroj: Paramount Network

V roku 2006 mal veľký záujem o stvárnenie role legendárneho hrdinu Supermana. Ale po tom, čo sa obliekol do Supermanovho kostýmu a uvidel sa v zrkadle, si povedal, že to skrátka vôbec nie je on a z projektu ihneď vycúval.

K jeho kariére a ku skúsenostiam s hercom sa v dokumente mimo iných vyjadril najmä režisér Rob Cohen (Rýchlo a zbesilo) a kolega Tyrese Gibson. Tomu dokonca Paul podľa jeho vyjadrenia pomohol s návratom k Rýchlo a zbesilo.

Väčší dôraz kládli v dokumente tvorcovia na Paulov súkromný život, no paradoxne práve v tejto oblasti vynechali niekoľko podstatných informácií.

Herca jeho členovia rodiny a priatelia z detstva vykreslili ako dobráka od kosti, ktorý sa vedel za svojich najbližších dokonca aj pobiť (a údajne väčšinou vyhral).

Paul Walker osobne pomáhal obetiam na Haiti a pred rolou Supermana doslova utiekol. Dokument ukázal jeho pravé ja (Recenzia)
Zdroj: Paramount Network

I Am Paul Walker tiež preskúma Walkerove city k dcére Meadow, vzťah k jeho prvej láske Rebecce McBrain, ale zabudne spomenúť poslednú hercovu partnerku Jasmine Pilchard-Gosnell.

Obsahovo dokument nevynecháva Paulovu dobročinnosť, ním založenú humanitárnu organizáciu Reach Out Worldwide a hercovu pomoc obetiam zemetrasenia na Haiti.

Bohužiaľ ale na úkor vykreslenia hercových dobrých skutkov zabúda bližšie nahliadnuť na jeho koníčky, ako surfovanie či vášeň pre morskú biológiu.


Vo finále ide o predčasne ukončený dokument (pokojne by som uvítal aj dlhšiu stopáž) o predčasne zosnulom hercovi, pri ktorom sa na záver dozviete o jeho smrteľnej nehode iba základné informácie. V čom presne spočíval kameň úrazu a či sa dalo nešťastnej tragédie predísť dokument nespomína.

Najnovší projekt od režiséra Adriana Buitenhuisa hodnotím slušnými 7,5/10. A pokiaľ patril Paul medzi vašich srdcových favoritov, pokojne si pridajte bod navyše. Pripravte si však aj balík vreckoviek, pretože vyjadrenia Paulových rodinných príslušníkov sú hlavne pri spomienkach na deň autonehody mimoriadne dojemné.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia