Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2018, 13:57
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Najšialenejšie Lamborghini všetkých čias stanovuje nový rekord na slávnom Nürburgringu

TECH
Uložiť Uložené

Aventador SVJ prekonáva aj špičkové Porsche 911 GT2 RS.

I keď Lamborghini najnovšie vsádza svoje najväčšie (predajné) šance do modelu Urus, už nejaký ten piatok sa na Nürburgringu premáva zakamuflovaný Aventador. V tomto momente už vieme, že ide o vrcholné vyhotovenie SVJ (teda pravdepodobne skratka pre Super Veloce Jota), ktorý sa má stať vôbec najvýkonnejším variantom vlajkovej lode zo Sant‘Agaty.

Presné špecifikácie v tomto momente nepoznáme, hovorí sa však o výkone na úrovni až 588 kW / 800 koní, zďaleka však nemá ísť len o vylepšenie oného 6,5-litrového dvanásťvalca. Lamborghini pracuje na ďalšom odľahčení superšportu, dokonca, hovorí sa o perfektnom pomere výkon verzus váha. Svedkami tak budeme značne prepracovaného bodykitu, ktorý vyvrcholí masívnym krídlom vzadu či vskutku vysoko umiestnenými koncovkami výfukov. S príchodom SVJ-čka sa však spája nový rekord na Severnej slučke.

Najšialenejšie Lamborghini všetkých čias stanovuje nový rekord na slávnom Nürburgringu
Zdroj: www.autoevolution.com

Lamborghini totiž nedávno prišlo o svoj (vskutku kontroverzný) titul na Nürburgringu, ktoré svojho času držal Huracán Perfomante (6:52.01). Už niekoľko mesiacov je totiž kráľom slávneho okruhu medzi sériovými vozidlami 911 GT2 RS (6:47.3). V týchto dňoch o prvenstvo Porsche prišlo, nakoľko práve Aventador SVJ stanovil nový traťový rekord - 6:44.97. Lamborghini tak naozaj slušne zapracovalo na prome pre svoj chystaný model, ostatne, nie nadarmo ho označuje za najšialenejšie a najvzrušujúcejšie cestné Lamborghini všetkých čias.

Domov
Zdieľať
Diskusia