Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2018 o 15:57
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Cohen tentoraz vo svojej show Who is America? dokázal, ako celebrity z USA manipulujú ľudí a ako sa dá holým zadkom bojovať proti terorizmu

FILMY A SERIÁLY WHO IS AMERICA
Uložiť Uložené

Dotknem sa ťa svojím zadkom a stane sa z teba homosexuál, tak polož tu zbraň na zem!

Minulý týždeň odpremiérovala debutová epizóda novej show Who is America?, ktorú režíruje a produkuje sám Sacha Baron Cohen. Ten stvárnil aj všetky postavy, ktoré spovedajú rôzne osobnosti USA.

Či už ide o politikov, predstaviteľov vlády, hlavy všelijakých významných skupín a spoločností alebo len tupé americké celebrity či obyčajných civilistov. 

Sacha Baron Cohen nechce priamo dokázať, akí sú títo ľudia primitívni. O to sa postarajú sami. Skôr sa snaží nájsť odpoveď na otázku z názvu, a teda, akí sú v skutočnosti Američania. 

Robí tak pomocou širokej škály obyvateľov, politikov a významných ľudí, a aj keď ide o vopred a cielene vybrané osoby, môžeme počítať s tým, že ide o viac než reprezentatívnu vzorku. Obzvlášť, ak sa tie prípady opakujú, a rovno nezávisle od seba a v iných štátoch, vekových a politicky založených kategóriách. 

V druhej epizóde tak máme čo dočinenia s Dickom Cheneym, ktorý sa stotožňuje s mučením manželky a užívaní si vojny. Cohen do toho vtipne vkladá svoje "skryté" sarkastické poznámky a hoci je to v tomto prípade nesmierne smutné, neubránite sa výbuchom smiechu.


Okrem Errana Morada si ale užijeme ďalšie jeho postavy, vďaka ktorým preniká do hláv obyvateľov USA. Názor na celebritu z istej americkej reality show si radšej tiež spravte sami. Nechcem vám opísať udalosti celej epizódy, no podľa mňa je ešte lepšia a hlavne zábavnejšia než tá prvá.

Tí na internete narobila slušnú paseku, no a teraz už Cohen môže čo-to ukázať aj zo svojho humorného repertoáru. A že sa mu to darí, o to sa nemusíte báť. Obidve epizódy majú dokopy niečo cez hodinu, takže sa ich určite oplatí vidieť.

Čas strávený sledovaním Who is America? rozhodne neoľutujete. Navyše, prvá séria (netušíme, či budú aj nejaké ďalšie) bude mať len 7 epizód, takže vám až tak veľa času nezaberie. 

Jednak sa zhrozíte, čo sa za ľudí je vlastne v USA pri moci, jednak sa ale náramne pobavíte a zasmejete, ako možno už dávno nie. Rozhodne však neuškodí, ak máte aký taký všeobecný prehľad. A teraz už šup-šup na HBO GO, kde sú obe epizódy k dispozícii. 

PS: Jason Spencer z svojej pozície predstaviteľa štátu Georgia. Svoje vystúpenie v show argumentoval tým, že ho Cohen obalamutil jeho vlastným strachom z útoku. Taktiež si myslel, že ide o inštruktážne video, ktoré sa bude vysielať v Izreali. 

V tom prípade je vo videu nižšie  asi všetko úplne v poriadku.

Domov
Zdieľať
Diskusia