Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2018, 19:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Who is America? Sacha Baron Cohen na to odpovedá rozhovormi s americkými politikmi, ktorí chcú dať zbrane do rúk 4-ročným deťom

FILMY A SERIÁLY SACHA BARON COHEN WHO IS AMERICA
Uložiť Uložené

Buďte svedkami toho, ako Cohen ukazuje skutočné názory a charaktery amerických politikov a iných občanov USA.

Meno Sacha Baron Cohen je známe každému človeku, ktorý posledných 20 rokov nežil pod kameňom. Ali G Show, vlastný film, následné prevedenie svojich ďalších postáv (Borata a Bruna) do celovečernej podoby a status nezabudnuteľného komika. 

Cohen však nikdy nešiel len cestou humoru. Častokrát sme v jeho médiu mohli sledovať odzrkadlenie mnohých aktuálnych problémov. Po poslednej šialenosti menom Grimsby Brothers sa ale rozhodol dať si od filmov pauzu.

Po viac ako dekáde sa vrátil do televízie a zase raz z toho vzniklo niečo, na čo nikto nezabudne. A hlavne pár politikov, zákonodarcov a ľudí "v oblekoch". 

Who is America? Sacha Baron Cohen na to odpovedá rozhovormi s americkými politikmi, ktorí chcú dať zbrane do rúk 4-ročným deťom
Zdroj: Showtime

Cohen sa vo svojom novom televíznom programe aj samotným názvom pýta Who is America?, na čo odpoveď ale už poznáme.

Sčasti nám na to odpovedá samotný prezident Spojených štátov, no a nedávno svoju odpoveď ponúkol aj všestranný Childish Gambino.

Cohen a Showtime na to však idú inak.

Na jednej strane tu máme tradičné pranky (večera u konzervatívnej rodiny a návšteva galérie sú toho jasným príkladom), na strane druhej sa Cohen snaží povedať aj niečo hlbšie. Nielen to, že v USA sa môžete stať kýmkoľvek, aj keď ste absolútny blbec. 

Reč je o gun control. Bohužiaľ, ide o stále horúcejšiu tému, o čo sa starajú občania USA a ich vyčíňanie so zbraňami. Cohen sa preto ako najzauímavejšia zo 4 postáv, plukovník Erran Morad, vydáva hľadať podporu pre svoj revolučný návrh. 

Odporúčané
Sacha Cohen stvoril Ali G-ho a Borata, pri niektorých filmoch nosil nepriestrelnú vestu. Toto mu manželka pašovala v nohavičkách Sacha Cohen stvoril Ali G-ho a Borata, pri niektorých filmoch nosil nepriestrelnú vestu. Toto mu manželka pašovala v nohavičkách 13. októbra 2021, 9:30


Hovoríme o nápade učiť deti zaobchádzať so zbraňami už v škôlke. Ako môžete vidieť vo videu nižšie, sám Sacha častokrát ostáva prekvapený, aké ľahké je v USA získať s podobným návrhom podporu v Senáte či v Kongrese. 

„In less than a month a first grader can become a first grenader”

Áno, z týchto 10 minút by sme skutočne mohli založiť album s citátmi, pri ktorých sa mnohým zatmie pred očami


Mnoho ľudí sa už k tomuto "pranku" vyjadrilo. Smutné je, že s úsmevom na perách. Táto téma sa neustále zľahčuje, no Cohen vo svojej show navždy ukázal skutočnú tvár niektorých významných občanov USA.

Pripravte sa na 10 minút, počas ktorých smiech vystrieda údiv, zdesenie, strach a hnev. 

Názor na celú túto situáciu v USA si musíte spraviť sami, rovnako ako vysvetlenie Joea Walsha. Toho predsa Cohen "donútil", aby na kameru povedal, že ozbrojovať 4-ročné deti je úplne v poriadku. 

Silno však odporúčame pozrieť si celú prvú epizódu. Zistíte, že ak maľujete so svojimi vnútornosťami jednoduché obrazy, ste génius a že Bernie Sanders neprestane vo video rozhovoroch udivovať ani po 30 rokoch.

Je ťažké zhodnotiť Cohenovu novú show. Na jednej strane sa snaží diváka rozosmiať, ale nedarí sa mu to za každých okolností.

Na strane druhej ponúka záber na závažný problém sužujúci celé USA, avšak bez akéhokoľvek pokusu o jeho vyriešenie. Cohen jednoducho prišiel zabávať, mnohých ale svojimi rozhovormi aj vydesí.


Jednak je to tým, že strieda vážne témy s obyčajnými prankmi osôb a ideálov, z akých si strieľa celý svet, jednak je to kvôli tomu, že jeho obete sú na tom ešte horšie, než si predstavoval.

A tak sa z humoru razom stane formát smiechu cez slzy, kedy divák skutočne nevie, ako sa má k občanom USA postaviť. 

Druhého dielu Who is America sa dočkáme už túto nedeľu. Nevieme si predstaviť, čím nám Cohen vyrazí dych tentokrát. Ako prvý diel vnímate vy a pri ktorom zo 4 rozdielnych charakterov/interview ste sa pobavili najviac?

FIRE!

Domov
Zdieľať
Diskusia