Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2018, 16:20
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Internet zachvátili obrovské avokáda, štyrikrát väčšie než obyčajné. Jeden kus váži viac než kilogram

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Avokádový fenomén si podmanil internet.

Popularita avokáda v posledných rokoch priam dramaticky narástla. Ovocie sa stalo obeťou masívneho marketingu a zamilovali si ho milióny ľudí, predovšetkým mladých. Avokádová nátierka totiž chutí priam fantasticky a má mnohé zdravotné benefity – rovnako, ako aj iné prípravky z tohto ovocia. Avokádo je skrátka mimoriadne obľúbené. Dáva tak zmysel, že keď sa na internete zjavilo avokádo, ktoré je štyrikrát väčšie než bežné ovocie, spustilo sa poriadne šialenstvo.

Všetko ma svedomí juhoafrická farma Grove's Grown Tropical Fruit, ktorej sa podarilo vyšľachtiť naozaj veľké ovocie. Všeobecne sa gigantické avokáda prezývajú Avozilla a jedno váži aj 1,2 kilogramu, teda štyrikrát viac než bežne. Veľké sú asi ako ľudská hlava a z jedného plodu bez problémov natrieš aj dvadsať chlebíkov či toastov. Avozilla nie je pre juhoafrickú farmu žiadnou novinkou, svet však o obrovskom ovocí ešte nepočul. Nedávno však farma začala vyvážať do Austrálie, kde sa nezvyčajný plod stal okamžite fenoménom. Jeden kus Avozilla stojí približne 10,20 € a ak sa náhodou v najbližšej dobe ocitneš v Austrálii, určite nezvyčajnú pochúťku vyskúšaj.

Domov
Zdieľať
Diskusia