Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2018, 16:59
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jún v kinách ovládnu dinosaury a del Torov Alejandro v Sicario 2. Na svoje si prídu aj fanúšikovia hororov, šialených komédií a animákov

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Predstavujeme najlákavejšie snímky premiérujúce v júni.

Opäť nastal ten čas v mesiaci, kedy sa spolu so mnou zoznámite s najočakávanejšími premiérami. Tohtoročný jún je výrazne slabší ako tie predošlé, na tržbách sa to avšak až tak veľmi neodrazí, keďže všetkých zvalcuje Jurský svet. 

Ak vás však výlet na Isla Nublar neláka, nebojte sa. V kinách bude premiérovať čo-to z väčšiny žánrov vrátane drám, komédií, animákov, ale aj akčných či hororových filmov.

Ghost Stories - 7. 6.

Profesor Phillip Goodman je skeptický vyšetrovateľ paranormálnych javov. Práca ho však jedného dňa zavedie k trom dlho strateným záznamom o záhadných prípadoch, v ktorých mali zohrávať rolu nadprirodzené sily. Naozaj tu máme dočinenia s prízrakmi, alebo len hrami ľudskej mysle? 

Horor Ghost Stories vychádza z rovnomennej divadelnej hry od Jeremyho Dysona a Andyho Nymana. Práve oni dvaja sa rozhodli, že svojmu dielu dajú aj filmovú podobu. V hlavných úlohách uvidíme Martina Freemana, Alexa Lawthera, Andyho Nymana, Nicholasa Burnsa, Paula Whistehousea, Jill Halfpenny či Daniela Hilla.


Debbina 8 - 7. 6.

Debbie Ocean (Sandra Bullock), sestra legendárneho zlodeja Dannyho Oceana (George Clooney), sa pripravuje na lúpež k storočia. K tomu ale potrebuje špičkový ženský tým, v zložení Lou (Cate Blanchett), Nine Ball (Rihanna), Amita (Mindy Kaling), Constance (Awkwafina), Rose (Helena Bonham Carter), Daphne Kluger (Anne Hathaway) a Tammy (Sarah Paulson). 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Na scéne sa ale podľa všetkého v malej cameo role objaví aj populárny Matt Damon so svojou postavou Linusa Caldwella (z ostatných troch častí Dannyho jedenástky).

Režisérom snímky je na Oscara nominovaný Gary Ross (Seabiscuit, The Hunger Games), scenár napísala Olivia Milch a na čele producentov stojí slávny Steven Soderbergh (Logan Lucky, očakávaný krimi seriál Mosaic, všetky tri časti Dannyho parťákov).

Zatiaľ to vyzerá veľmi fajn, počkáme si na recenzie a budeme dúfať, že budú priaznivé. 


Taguj - 14. 6. 

Naozaj bláznivá komédia, ak si zoberieme, na čom vlastne stojí. Piati priatelia každý rok usporadúvajú hru známu ako tag (v tunajších končinách je známa aj ako naháňačka či "máš babu/to"). Hrávajú ju už od prvej triedy a sú ochotní vďaka nej riskovať všetko - kariéru aj vzťahy.

Ich jediným cieľom je vyhrať. Tentokrát ich však hra zavedie na šialenú cestu po celom štáte. Pokiaľ vám tento dej znie totálne na hlavu, tak vedzte, že je inšpirovaný skutočnými udalosťami.

Hlavné úlohy si strihnú Ed Helms, Jake Johnson, Jeremy Renner, Annabelle Wallis, Rashida Jones, Isla Fisher, Jon Hamm a Hannibal Buress. Trailer vyzeral nádejne a v rukách schopných tvorcov by to mohlo vďaka potenciálu humorných scén dopadnúť na výbornú. My tomu fandíme a vidíme sa v kinách.


Ja, Simon - 14. 6. 

Simon Spier túži konečne spoznať svoju veľkú lásku, no je v tom malý háčik. Nikto totiž netuší, že Simon je gej. A aby toho nebolo na mladého študenta málo, podarí sa mu cez internet zamilovať do anonymného chalana priamo z jeho školy.

Podľa traileru sa určite môžeme tešiť na množstvo zábavy, no ani tá sa občas nezaobíde bez niekoľkých dramatických či dojemných scén.

Hlavnú rolu si v snímke Love, Simon zahrá Nick Robinson (Jurassic World) a okrem neho vo filme uvidíme aj Katherine Langford (13 Reasons Why), Alexandru Shipp (X-Men: Apocalypse) a ďalších.


Jurský svet 2: Zánik ríše - 21. 6. 

Obrovský a nečakaný hit menom Jurassic World dostane pokračovanie. Fallen Kingdom malo slabšie trailery, no všetko to má byť kvôli tomu, že nás má film v kinách prekvapiť. V tomto prípade sa však Universalu čudujem, že neukázali viac. Zrejme sú si istí, že sila jednotky potiahne aj dvojku a dinosaury zase zaúradujú. 

Ohlasy boli nadšené a všetci v redakcii veríme, že Bayona natočí ešte lepší film než naposledy Trevorrow. Tak či onak, rozhodne pri tom budeme v kinách.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Čo sa samotného príbehu týka, ten nám predstaví organizáciu s názvom Dinosaur Protection Group, ktorej zakladateľkou je Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) a jej úloha spočíva v nájdení spôsobu, ako dostať dinosaury preč z ostrova Isla Nublar.

Aktívna sopka totiž hrozí výbuchom, schopným vyhladiť všetky zvieratá ostrova. Claire na to ale nebude sama, pretože získa pomoc od sympatického biológa Owena Gradyho (Chris Pratt). Buďte si však istí, že to nie je všetko.


Sicario 2: Soldado - 28. 6. 

BUM! Sicario je späť. Po vynikajúcej jednotke od Villeneuva žezlo prebral Stefano Solima zodpovedný za Suburru či Gomoru. 

Na scenári opäť makal Taylor Sheridan (Wind River) a podľa jeho slov sa máme pripraviť na ešte temnejší a brutálnejší príbeh. Podľa Benicia del Tora bude dvojka oproti jednotke nemilosrdnejšia.

„Je to tiež oveľa väčší film. Keď som ho videl, tak som mal pocit, že oproti nemu je prvé Sicario malý, intímny film,“ povedal del Toro. My sa trochu bojíme prílišného moralizovania či klišé príbehu o zabijakovi, ktorý odmieta zabiť svedka, lebo ide o malé dieťa. A kvôli tomu sa rozpúta vojna, kvôli ktorej umrú desiatky iných. Ale snáď to bude inak.

Je však jasné, že Sicario 2 nebude obyčajným akčným filmom, o čom svedčí už len pohľad na herecké obsadenie. Emily Blunt sa síce nevracia, ale nám aj tak postačí skvelý Josh Brolin a hlavne del Torov Alejandro. Kiež by sme sa dočkali takej silnej scény ako na konci jednotky. 

Okrem týchto očakávaných snímok do našich kín zavítajú aj iné novinky. Reč je napríklad o životopisnom počine Pablo Escobar s Javierom Bardemom a Penelope Cruz, Luisovi a Ufónoch pre najmenších či Pat a Mat opäť v akcii od Mareka Beneša. Pre romantické duše tu je Láska bez bariér alebo komédia Som sexy s Amy Schumer. 

Na konci mesiaca ešte budeme mať možnosť vidieť Psieho detektíva a dokumentárnu drámu Až príde vojna.

Domov
Zdieľať
Diskusia