Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2018, 1:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Alan Rickman bol rolou profesora Snapea frustrovaný. Poukazujú na to jeho súkromné listy

FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Smrť famózneho Alana Rickmana z roku 2016 zarmútila celý filmový svet. Hercove listy odhaľujú viaceré zaujímavosti zo zákulisia Harryho Pottera, o ktorých tušil len málokto.

„Ďakujem, že si spravil druhú časť Harryho Pottera úspešnou. Viem, že miestami bývaš frustrovaný, ale ber prosím ťa na vedomie, že si neoddeliteľnou súčasťou filmov. A si brilantný," bolo napísane na pohľadnici od producenta Davida Heymana, ktorý Rickmana získal pre rolu Snapea.

Ide o jeden z viacerých listov z Rickmanovho osobného materiálu, približujúcich charakter milovaného herca. Zbierka nachádzajúca sa aktuálne v aukcii robí svojím spôsobom z role životom deprimovaného profesora elixírov ešte o kúsok dynamickejšiu a uveriteľnejšiu postavu.


Počas natáčania šiesteho filmu si v poznámke herec zaznamenal svoje pocity ohľadom nevýrazného vývoja jeho postavy. „Je to ako keby sa David Yates rozhodol, že ďalší vývoj nie je do budúcna potrebný. Minimálne nie pre mladé publikum," prejavil svoj názor Rickman.

Záverečnou časťou sa však podarilo dať Rickmanovi do obmedzeného Snapeovho priestoru celé svoje srdce a vytvoriť mimoriadne emotívnu scénu. Tá dojala i samotnú autorku knižnej predlohy J. K Rowlingovú.

Spisovateľka Rickmanovi v liste mimo iného vyjadrila aj svoju vďaka za stvárnenie jej najkomplexnejšej knižnej postavy.

Domov
Zdieľať
Diskusia