Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2018, 8:43
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na niektorých by ste to ani nepovedali. Realita a filmový svet sú však dve odlišné veci.

V našich posledných článkoch sme si celkovo predstavili viacero divácky obľúbených hercov, ktorí sa už v mladom veku zaplietli do sveta alkoholu, drog či iných závislostí. Veľa z nich skončilo jednak vo väzení, ale aj na odvykačkách, no a tí menej šťastní sa, žiaľ, ich príčinou pobrali na druhý svet. 

Dnes sa na podobnú tematiku pozrieme trochu z iného hľadiska. Predstavíme si päticu superhrdinov z rôznych komiksových svetov a priblížime si ich osobnejšie životy, v ktorých naozaj nie sú príkladom, aký kladú vo svojich počinoch v boji dobra proti zlu.

Sami viete, že obdiv najmä mladších fanúšikov k superschopnostiam asi nikdy nezanikne. Málokto však vie, akí sú herci naozaj, a aké črty má ich prirodzená povaha, keď sa v daný moment neobjavujú na striebornom plátne v sálach kín. A práve preto nemôžu byť vždy len vzorom. 

Pravdou je, že každý občas robí menšie chyby a stávajú nám nepríjemnosti, na ktoré nie sme pyšní. Isté výkyvy sa však dajú ospravedlniť, a preto nehádžeme všetkých hercov nižšie do jedného vreca. Keďže Robert Downey Jr. ako Iron Man už figuroval v článku o závislostiach, alkohole a drogách, dnes sa mu venovať nebudeme.

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali
Zdroj: Warner Bros.

Christian Bale

Bale si zahral Nolanovho Batmana, ktorého jednoducho zbožňujeme. Mimo iných hereckých úloh sa objavil aj v štvrtom filme zo ságy Terminátor s podtitulkom Salvation, v ktorom si zahral známeho Johna Connora.

Christian si urobil hanbu práve na natáčaní. Počas nakrúcania jednej zo scén slovne zaútočil na osvetľovača po tom, čo sa chlapík opätovne omylom objavil na scéne a Balea rozhodil zo svojho hereckého výkonu. 

Audio záznam z incidentu sa rýchlo dostal na svetlo sveta a Bale sa hanby z incidentu asi nikdy nezbaví. Samotný osvetľovač pár dní určite nespal. Christian sa jednoducho na moment doslova vykoľajil zo svojho bežného správania. Začal kričať, urážať a hrozil, že odíde z natáčania, ak daného človeka tvorcovia nevyhodia.

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali
Zdroj: Warner Bros.

Tvorcovia ostrú a nadmieru vulgárnu nahrávku poslali do poisťovacej spoločnosti, ktorá film kryla v prípade, ak by Bale svoje rozhodnutie naozaj vykonal. Herec sa napokon ospravedlnil a uznal, že jeho čin je v skutočnosti neospravedlniteľný: „Bol som úplne bez seba. Nejdem sa vyhovárať.“ 

„Veľa ľudí o mne začalo hovoriť, že si myslím, že som lepší než ostatní. Na snímke ale drelo nespočetne veľa ľudí a nechcem, aby ju moje správanie zatienilo. Som šťastný človek a na to nikdy nezabudnem. Preto do svojej práce vkladám toľko úsilia a záujmu a niekedy to s tým entuziazmom preženiem,“ doplnil pre The Guardian.

Vy si ale štvorminútové video plné vulgarizmov a slovných útokov môžete celé pozrieť nižšie

Halle Berry

 

Oscarovú Halle možno viacerí z vás nemajú v hlave zafixovanú ako komiksovú herečku s úžasnými superschopnosťami. Objavila sa však po boku X-Men takmer vo všetkých tímovkách, v ktorých stvárnila hrdinku menom Storm.

V roku 2000 spôsobila poriadnu dopravnú nehodu a z miesta činu utiekla, pričom za sebou nechala druhého vodiča s nepríjemnými zlomeninami ruky a inými, menej vážnymi zraneniami. Dôvodom kolízie bola podľa policajných správ jazda na červenú, ktorej sa dopustila samotná herečka, a to vo veľkom SUV vozidle.

Berry dostala pokutu mastných 13 000 dolárov a podmienku na tri roky, ktorú obdržala predovšetkým za únik z miesta činu. 

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali
Zdroj: Fox

Tobey Maguire

Tobey na prvý pohľad vyzerá ako nevinný človek. V originálnej trilógii Spider-Mana stvárnil hlavného pavúčieho protagonistu a bojoval prirodzene na strane dobra. V reálnom svete o ňom však kolujú rôzne klebety, pričom veľa z nich sa potrvrdilo ako pravdivých.

Maguire je mimochodom aj pokerový hráč na vysokej úrovni. Známa dílerka Molly Bloom napísala dielo Molly's Game, ktorého filmová podoba minulý rok siahala na Oscara v kategórii najlepší adaptovaný scenár. V ňom okrem iného poukázala aj na zosmiešňovanie a ponižovanie pri samotnej hre.

Poker okrem Tobeyho hrávali aj Leonardo DiCaprio či Ben Affleck, avšak práve spomínaný Američan mal problém s tým, že si organizátorka Molly brávala z hier veľký obnos peňazí – 50 000 dolárov a viac.

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali
Zdroj: Columbia Pictures

Preto jej v jeden večer nariadil, aby začala napodobňovať tuleňa, ktorý chce rybu“ a vydávať zvieracie zvuky. Samozrejme, pred všetkými. Molly by výmenou za potupu obdržala od Tobeyho tisíc dolárov.

Molly Bloom sa to snažila spočiatku brať ako vtip. Maguire však agresívne a so závisťou naliehal: „Nerobím si srandu. Čo sa deje? Už si dostatočne bohatá? Nebudeš tu štekať za ďalšiu tisícku?

Tobey taktiež odmietal hrať bez špeciálnej mašinky za 17-tisíc dolárov, ktorá podľa jeho slov férovo a rýchlo miešala karty. Iný večer si Molly opäť vybral za svoju obeť. Keď mu niesla šek na vyhraté peniaze, začal na ňu kričať, aby mu zaplatila za požičanie onej mašinky v kasíne na dlhšiu dobu, pretože on sám peniaze míňať zbytočne nechcel.

Spider-Man a takýto hrubý muž? Sláva a vidina peňazí dokáže narobiť chaos a zmeniť povahové črty u väčšiny ľudí. Niet preto divu, že Tobeyho už nechce obsadzovať ani Hollywood.

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali
Zdroj: STXfilms

Russell Crowe

Russell sa nám veľmi nehodí do kategórie superhrdinov. V Supermanovej sólovke si však zahral Jor-Ela, a tak si o jeho výbušnej povahe povieme o čosi viac. Problémom neboli len bitky v reštauráciach.

Pri natáčaní filmu Gladiator od Ridleyho Scotta sa stalo pár kurióznych incidentov. V jednu noc, konkrétne o tretej ráno, volal Russelovi veteránsky producent s požiadavkou ohľadom výplaty jeho kolegov. Herec stratil nad sebou kontrolu a mužovi odkázal nasledovné: „Ty skurv*syn, zabijem ťa vlastnými rukami.“

77-ročný Branko Lustig hneď na to volal Spielbergovi s prosbou o odstúpenie z produkcie (to ešte ani len netušil o siedmich Oscaroch, ktoré snímka vyhrá). A to nebolo všetko.

Pamätáte si na scénu s replikou, v ktorej Maximus dodá: „Budem mať svoju pomstu, v tomto živote alebo v ďalšom“? Podľa herca bola príliš precenená a vôbec sa mu do kontextu nehodila. Režisér Scott ho musel prehovárať a podarila sa na výbornú až po viacerých pokusoch.

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali
Zdroj: Universal

Po jej dokončení Crowe povedal: „Bolo to nahovno, ale som najlepší herec na celom svete a pri mne aj takáto sprostosť znie dobre. Nuž, názor si urobte sami. Replika sa po premiére stala zbožňovanou po celom svete a Scott dobre vedel, čo robí.

V roku 2002 mal Russell prejav na veľkolepom odovzdávaní cien BAFTA za víťazstvo v kategórii najlepší herec za film A Beautiful Mind od Rona Howarda. Jeho reč však bola predčasne ukončená kvôli recitácii básne podliehajúcej autorským právam.

Crowe to ale nevedel, a tak si svoju zlosť vulgárne vykričal na producentovi v zákulisí. Chvíľu na to sa mu ospravedlnil a vinu kládol predovšetkým svojmu hnevu, kvôli ktorému povedal veci, aké by nikomu adresovať nemal.

V tom istom roku sa zaplietol do bitky v krásnej a pomerne drahej japonskej reštaurácii. Zasiahnuť musela polícia a známy seriál South Park si vzal Crowea ako terč posmechu.

V júni 2005 hercovi v istom hoteli nefungoval telefón. Russell sa poriadne naštval a spýtal sa jedného zo zamestnancov, v čom je problém. Pracovník hotela nebol práve ochotný, a Crowe po ňom hodil telefón takmer bez rozmýšľania. Opäť zasahovala polícia a Russell skončil vo väzbe, pričom nasledoval súd, v ktorom prehral.

Tento incident sám považuje za najviac zahanbujúci v celej svojej kariére. Novozélanďanov hnev rýchlo obletel celý svet a ani v nasledujúcich rokoch neubral na svojej miere. 

Alec Baldwin

Pre milovníkov moderných komiksoviek bude Alecovo meno akousi neznámou. Herec si však v roku 1994 zahral superhrdinu v počine The Shadow a opäť bol jedným z tých, ktorí zachraňovali svet pred skazou.

V decembri roku 2011 sedel Alec v lietadle a hral sa na svojom mobile. Keď ho letuška poprosila, aby pred štartom hru vypol, začal byť neznesiteľne agresívny a bol odvedený naspäť na letisko. Následne sa verejne ospravedlňoval pasažierom sa meškanie letu.

Témy týkajúce sa sexuálneho obťažovania sú v dnešnej dobe veľmi diskutovaným subjektom a Alec uznáva, že sa v minulosti dupustil viacerých prešľapov. Popri sexistických prejavoch ženám aj fyzicky ubližoval a pristupoval k nim „ako by muž k žene rozhodne pristupovať nemal.“

Superhrdinovia na plátne, v súkromí však nechutní a arogantní herci. Z týchto 5 hercov by si ich mladí fanúšikovia príklady brať nemali
Zdroj: Universal

Niekoľkokrát Aleca rozhnevali aj fotografi, z ktorých niektorí skončili s menšou ujmou na zdraví. Istý paparazzi herca dokonca zažaloval a Baldwin musel platiť pártisícové odškodné. Okrem zlomeného nosu fotografovo auto postriekal penou na holenie.

To sa odohralo ešte v roku 1995. Pred šiestimi rokmi sa však stal podobný incident, a tentokrát sa Alec bránil svojmu hnevu ešte menej. Zrejme už mal plné zuby zásahov do súkromia.

K Alecovym výtržnostiam by sme mohli ľahko prirátať aj slovné napadnutie a rasistické poznámky adresované ďalšiemu fotografovi. Aby toho ale nebolo málo, na internet unikla aj nahrávka telefonického rozhovoru so svojou 12- ročnou dcérou, a verte nám, nechceli by ste ho počuť na vlastné uši ani keby ste daného človeka nepoznali.

V ňom nepríjemne spomína svoju vlastnú ženu, ktorej, mimochodom, robil zo života peklo a dcéru prirovnáva k drzému prasaťu. No veď presvedčte sa sami videom nižšie.

A ako sa Baldwin správa k novinárom na verejnosti? Hádky a konflikty sú na bežnom poriadku a v zostrihoch nižšie uvidíte aj scénu, v ktorej mu nerobilo problém nabúrať v hneve do auta, len aby vyparkoval z miesta pri chodníku. Niekedy sa ale hercovi nečudujeme. Žiť v neustálom obklopení novinárov si zrejme vyžiada svoju daň.

Domov
Zdieľať
Diskusia