Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2018, 22:27
Čas čítania 0:00
damnthat

Slovenskí hokejisti nestrelili ani jeden gól a prehrali aj so Švajčiarskom

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ani v nedeľu to nevyšlo. Slovensko prehralo proti Švajčiarsku 0:2.

V piatok sa oficiálne začali majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa konajú tento rok v Dánsku. Tradične na nich nechýba ani naša hokejová reprezentácia, ktorá svoj úvodný duel odohrala v sobotu proti Českej republike. Hoci pred zápasom by sme ten bod aj brali, vzhľadom na priebeh zápasu pravdepodobne zamrzí, keďže náš súper vyrovnával len 10 sekúnd pred koncom a následne v predĺžení strelil český víťazý gól Jaškin.

Druhý zápas odohrala naš reprezentácia v nedeľu proti Švajčiarsku, ktoré nás za posledné roky hokejovo dobehlo, ak nie aj predbehlo a hoci máme ešte pred sebou mnoho zápasov, dalo sa povedať, že ide o kľúčový duel vzhľadom na vyhliadky do štvrťfinále, keďže Česi, Švédi a Rusi sú predsa len minimálne o úroveň vyššie.

Náš súper svoj prvý duel šampionátu odohral proti Rakúsku a pripísal si na svoje konte len dva body po výhre po predĺžení a toto ich zaváhanie proti outsiderovi mohli v nedeľu naši chalani využiť a odlepiť sa od svojho pravdepodobne najväčšieho súpera v boji o štvrťfinále.

Do našej bránky sa opäť postavil brankár Komety Brno Marek Čiliak, ktorý bol v zápase proti Česku najlepším hráčom na ľade a ani českí fanúšikovia nešetrili slovami chvály na jeho adresu. Svoje kvality potvrdzoval v úvode zápasu, kedy sa do nás Švajčiari pustili a hralo sa hlavne v našom pásme, postupne sa však hra vyrovnala. V prvej tretine sme videli len jeden gól, žiaľ, ten skončil v našej sieti, keď sa presadil v 12. minúte Scherwey.

Tak ako proti Čechom, ani teraz nám vôbec nevyšiel vstup do druhej tretiny. O to viac to však zamrzí, keďže sme hrali v početnej výhode. Stratili sme však vo vlastnom pásme puk, následne sa k švajčiarskemu hokejistovi vybrali až štyria naši hokejisti, ktorí zabudli na osamoteného Mullera a ten bez problémov prestrelil brankára Čiliaka, 0:2.

Scherwey otvára skóre zápasu

Obrovská chyba v početnej výhode znamenala druhý gól Švajčiarov

Zostávalo nám tak už len 20 minút, aby sme niečo spravili so zápasom a konečne našli recept na brankára Berru. Bohužiaľ, švajčiarska pevná obrana nám robila problémy a napokon sme za 60 minút nedokázali streliť ani jeden jediný gól. Náš súper ich strelil 2 a zaslúžene vyhráva. Po dvoch zápasoch tak máme na konte len jeden bod a situácia sa pre slovenskú hokejovú reprezentáciu začína komplikovať.

Slovenskí hokejisti nestrelili ani jeden gól a prehrali aj so Švajčiarskom
Zdroj: TASR - Martin Baumann
Slovenskí hokejisti nestrelili ani jeden gól a prehrali aj so Švajčiarskom
Zdroj: TASR - Martin Baumann
Slovenskí hokejisti nestrelili ani jeden gól a prehrali aj so Švajčiarskom
Zdroj: TASR - Martin Baumann
Anketa:
Šetria sa chalani na domáci šampionát?
Áno
Nie
Áno
27 %
60 Hlasov
Nie
73 %
162 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia