Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2018, 11:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

[Diskusia] Patria vulgarizmy do slovenského rapu?

HUDBA RAP SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Zaujíma nás váš názor na problematiku používania expresívnych výrazov a vulgarizmov v textoch domácich interpretov.

Podstata rapu ako takého vychádza z myšlienky, ktorá interpretom dáva voľnosť prejavu, v rámci ktorého sa zvykli v minulosti vyjadrovať hlavne k sociálnym témam a svojmu životu na ulici. Ruka v ruke s kritickým textami šli pochopiteľne aj nadávky, pričom ich poslucháč jednoducho musel rešpektovať a chápať ako neodmysliteľnú súčasť žánru. 

S akýmsi vývojom sa do rapu dostalo podstatne viac peňazí a sťažovanie sa pomaly, ale isto strieda výhradne chválenie sa, aj keď, pochopiteľne, zopár výnimiek cítiacich zodpovednosť stále v zahraničí i doma existuje. Zároveň už má rapový fanúšik na výber, či mu vulgarizmy a expresívne výrazy vadia, keďže sa vynára čoraz viac reprezentantov, ktorí sa im v plnej miere vyhýbajú. 

Dnes určite nechceme moralizovať a ani tvdiť, že rap s nadávkami je lepší ako ten bez nich alebo naopak. Zaujíma nás v prvom rade váš názor na túto problematiku ako takú. Myslíte si, že slovenskí interpreti zvládajú používanie vulgarizmov vo svojich textoch alebo to niektorí preháňajú? Pokojne buďte aj konkrétni. Tiež sme zvedaví, na ktorých interpretoch ste si všimli, že sa dokážu vynájsť aj slušne a či je vám práve tento spôsob sympatický. 

[Diskusia] Patria vulgarizmy do slovenského rapu?
Domov
Zdieľať
Diskusia