Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. marca 2018, 16:54
Čas čítania 0:00
Peter Pavlík

Králové videa - nostalgický dokument o ére videokaziet a československom rýchlodabingu vytvorí široký úsmev na tvári milovníkov filmu

FILMY A SERIÁLY KRÁLOVÉ VIDEA RETRO
Uložiť Uložené

Králové videa vyvolávajú spomienky na dobu, keď mnoho z nás začalo sledovať filmy.

Českým dokumentom sa na našej stránke nevenujeme príliš často. Na počin Králové videa však treba upozorniť. Éru videa mnoho z vás nezažilo, takže tento projekt by vám mohol prísť veľmi vhod. Autori v ňom mapujú éru videokaziet, jednohlasného dabingu, distribúciu a množstvo ďalších vecí spojených s týmto fenoménom 80. a 90. rokov. 

Tohtoročná premiéra ešte síce nie je presne stanovená, no už teraz prichádza trailer plný nostalgie a krásnych spomienok. Mená Ondřej Neff, František Fuka, prípadne Dana Hábová možno nepoznáte, no ich hlasy sú starším z vás určite povedomé. Práve oni totiž dabovali väčšinu pirátskej produkcie, na ktorej vyrástla jedna celá generácia. 

Králové videa - nostalgický dokument o ére videokaziet a československom rýchlodabingu vytvorí široký úsmev na tvári milovníkov filmu
Zdroj: Horrorwartch

Tvorcovia Lukáš Bulava a Petr Svoboda majú evidentne v téme prehľad a vedia na čo sa patrí upozorniť. Exkurzia do tohoto sveta teda bude zaiste mimoriadne zaujímavá, takže nevidíme žiadny dôvod sa ta tento dokument netešiť.

Držme tvorcom palce, nech túto neuveriteľne zaujímavú tému spracujú na úrovni. Podľa prvého traileru to vyzerá, že sa im to podarilo. Nostalgia je silná a tu na vás dýcha každým záberom. A my sme vďaka tomu ochotní odpustiť aj výstup Zdeňka Trošku. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia