Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2018, 16:52
Čas čítania 0:00
Dominika Hanušniaková

Ako sa cítiť krásne a sebavedomo? Dá sa to jednoducho, a to aj bez mejkapu

MÓDA
Uložiť Uložené

Rady, po ktorých budeš žiariť nielen ty, ale aj tvoja pleť.

Nie všetky ženy majú to štastie, že ich pleť je bezchybná, pery plné a mihalnice husté. Mejkap sa pre veľa žien stal  každodenným spoločníkom a niektoré dámy nevyjdú ani na ulicu bez toho, aby si nenaniesli aspoň riasenku na oči. Prečo by nám mal dodávať práve mejkap sebavedomie? Pripravili sme pre teba pár trikov a rád, vďaka ktorým očaríš okolie i bez tony mejkapu. Práve na tieto maličkosti zabúdame čoraz viac. Pritom stačí len pár minút v kúpeľni a tvoja pleť a telo ti budú vďačné a rozhodne ťa za to odmenia. 

Ako sa cítiť krásne a sebavedomo? Dá sa to jednoducho, a to aj bez mejkapu
Zdroj: unsplash.com

Kokosový olej na hydratáciu pleti

Starajme sa o svoje telo, a to najmä v zimnom období, kedy naša pokožka trpí a volá o pomoc. Výborným pomocníkom je kokosový olej. Krásne zvláčni a dodá jej hebkosť. Počas sprchovania sa ním ponatieraj a následne dobre opláchni vodou. Pokožka tak ostane vláčna, aj keď sa po sprche hneď nenatrieš telovým mliekom. Vhodnou voľbou sú aj pleťové séra s obsahom vitamínu C. Pleť žiari a pôsobí zdravšie.  Tiež nezabúdaj na pleťové masky, a pokojne aj také, ktoré si vyrobíš sama priamo v kuchyni. Tie sme ti priniesli v článku TU. Zvyk je železná košeľa, a preto pravidelná starostlivosť o pleť v podobe domácich masiek sa na tebe odzrkadlí čoskoro. 

Ako sa cítiť krásne a sebavedomo? Dá sa to jednoducho, a to aj bez mejkapu
Zdroj: unsplash.com

Prirodzene upravené obočie 

Dlhé zakrútené mihalnice a obočie ako z časopisu by chcela každá z nás, no niekedy nám príroda nenadelí, po čom túžime. Stačí sa však poobzerať v drogériach a shiahnuť po ceruzkách na obočie, či kvalitných riasenkách. Jemne zvýraznené obočie a zatočené riasy sú základom. Ak ťa príroda obdarila tmavými a hustými mihalnicami, stačí ak si zadovážiš kliešte na mihalnice a trochu sa s nimi pohráš. Ak sú tvoje mihalnice či obočie príliš svetlé a tieto triky nepomáhajú, v kozmetických salónoch ich napúšťajú farbami, pre zvýraznenie. Ženský pohľad by mal byť zapamätateľný, a preto si nechaj na svojich očiach vžfy záležať a dopomôž im ku kráse. Samozrejme, vždy prirodzene. 

Ako sa cítiť krásne a sebavedomo? Dá sa to jednoducho, a to aj bez mejkapu
Zdroj: unsplash.com

Žiarivý úsmev

Krásny úsmev patrí ku každej žene. Nie však každá má ten dar plných pier. Ako ich mať prirodzene krásne a zároveň nevyzerať neprirodzene? Základom je dobrá zubná pasta a pravidelná návšteva u zubára. Môžeš mať akokoľvek plné pery, ak sa nestaráš o svoje zuby, s úsmevom veľmi nezažiariš. Zubná kefka je však vhodná aj na peeling pier. Tie si to zaslúžia a budú hladšie a nepopraskané. Avšak samotný trik spočíva v tom, že takýmto spôsobom si zvýšiš krvný obeh v perách, čím budú mäkšie, plnšie a zmyselnejšie. Účinok nebude trvať navždy, preto tento trik opakuj pravidelne. Samozrejme, aj pery si nezabudni hydratovať a vyživovať. Na toto je vhodný napríklad med.

Ako sa cítiť krásne a sebavedomo? Dá sa to jednoducho, a to aj bez mejkapu
Zdroj: unsplash.com

Peeling tváre 

Peelingové prípravky odstraňujú odumreté bunky a stimulujú krvný obeh. Vďaka tomu je pokožka po ich použití krásne hebká a dokonale pripravená absorbovať výživné látky z krémov. Súčasťou peelingov bývajú predovšetkým abrazívne materiály, ako sú napríklad silikónové mikroperličky alebo jemný piesok. Ich trením po pokožke sa šetrne odstráni horná vrstva unavenej kože a tebe zostane len krásne ružová a zdravá pleť. Ako často by ste mali peeling používať? Každý deň určite nie. Väčšinou úplne stačí, keď pleť ošetríš raz do týždňa. Vždy, keď odstrániš vrchnú vrstvu pokožky, naštartuje sa komplexný proces regenerácie kože. A ten je pre tvoje telo pomerne náročný. Peelingové prípravky by si mala v prípade normálnej až mastnej pleti používať maximálne raz týždenne. Ak ale máš skôr suchú pokožku, používaj ich radšej len raz za mesiac.

TIP: Ak si urobíš jemný peeling pred aplikáciou pleťovej masky, zvýšiš jej účinnosť.

Ako sa cítiť krásne a sebavedomo? Dá sa to jednoducho, a to aj bez mejkapu
Zdroj: unsplash.com
Domov
Zdieľať
Diskusia