Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2018, 14:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

12-ročného youtubera podporil aj prezident. Mako trpí extrémnou lámavosťou kostí, no Andreja Kisku vyzval na divoký challenge

ZAUJÍMAVOSTI ANDREJ KISKA SLOVENSKO YOUTUBE
Uložiť Uložené

Hendikepovaného Martina potešili Andrej Kiska, Sajfa aj Vilo Rozboril.

Život niekedy píše kruté príbehy, ktorým sami nechápeme. Tak sa dá vystihnúť aj zatiaľ len dvanásť rokov dlhá púť malého Martina z Prešova. Ten od narodenia trpí lámavosťou kostí (osteogenesis imperfecta tretieho typu) a už tesne po pôrode musel byť umiestnený do inkubátora. Stačil len prudkejší pohyb a Martin mohol umrieť, no následky nevymizli ani dodnes. Martin nemôže chodiť, no v hlave mu to páli viac než väčšine dospelým. Ako dvanásťročný prevádzkuje vlastný YouTube kanál pod prezývkou Mako SK.

Celý obsah si sám strihá, upravuje aj natáča. S potrebnými programami sa učil pracovať vyše roka, no nakoniec to všetko stálo za to. Na dvanásťročného ide o úžasný výkon a pri kanále mu už svieti aj číslo 21-tisíc odberateľov, čo je naozaj úctyhodný výkon. Mako začal s natáčaním počítačových hier, no nakoniec sa presunul na omnoho osobnejšie videá a v tom poslednom mu vďaka pomoci relácie V siedmom nebi asistovali aj Vilo Rozboril, jeho obľúbený youtuber Sajfa a prezident Andrej Kiska, ktorý si s Martinom rovno dal aj známu 7 seconds challenge.

Práve po jeho účasti vo videu Mako túžil, keďže sa vyskytol aj na GoGovom kanáli, ktorý je pre talentovaného Martina veľkým vzorom. Po Kiskovi si Maka prevzal Sajfa, ktorý s ním prežil úžasné dobrodružstvo. Makovi zabezpečil novú kameru nahrádzajúcu starší smartfón, reč v rádiu, lietanie s dronom a dokonca mu venoval aj svoje modré slnečné okuliare. V televíznej premiére sa navyše Sajfa postaral, aby sa diváci okamžite presunuli na Makov YouTube kanál, ktorého počet odberateľov sa z asi 10-tisíc razom presunul na vyše 21-tisíc.

 Od 1:10:00.

Domov
Zdieľať
Diskusia