Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2018, 0:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 úžasných seriálov, ktoré si dávajú pauzu a uvidíme ich až v roku 2019

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hoci v roku 2018 očakávame množstvo skvelých seriálov, pár klenotov sa dostaví s ďalšími sériami až o rok neskôr.

V roku 2018 sa tešíme na viac než 30 seriálov. Iste, neuvidíme všetky, no pokúsime sa vám priniesť recenzie pre čo najviac z nich. 15 z nich je originálnych a 15 z nich sú pokračujúce série. Avšak, nie všetky pokračovania obľúbených, kvalitných či očakávaných seriálov dorazia tento rok.

Je ich o čosi viac, no my sme pre vás vybrali 10 najočakávanejších seriálov a ich pokračovaní, ktoré však neuvidíme skôr ako v roku 2019, a to z viacerých dôvodov. 

1. Game of Thrones

Tu to máme oficiálne potvrdené od HBO. Finálna séria Game of Thrones sa začne vysielať pravdepodobne na jar alebo v zime 2019. Jednak je to kvôli príchodu zimy, jednak sú posledné epizódy veľkolepé a náročné na pre a postprodukciu. HBO navyše nechcelo, aby sa tvorcovia cítili pod tlakom, a tak im dalo viac času. 

Či to záverečnej sérii pomôže a bude kvalitnejšia, ako tá posledná (veľmi sa nám, divákom a recenzentom po celom svete nepáčila) sa dozvieme neskôr. 


2. Stranger Things

Deti rastú, Dufferovci čas nezastavia a navyše sa potrebujú sústrediť na dokončenie scenára. Natáčanie navyše stále nezačalo a sami priznali, že najpravdepodobnejšie uvidíme 3. sériu s menším time-jumpom až v roku 2019. Nevadí, my si počkáme. 

3. Rick and Morty

Čo k tomu dodať. Nikto z vás snáď ani nečakal, že po dvojročnom čakaní na 3. sériu uvidíme tú 4. už po roku. Nie a nie. Scenárista Ryan Ridley taktiež priznal, že vzhľadom na dĺžku písania scenára spoločne s Justinom Roilandom a Dan Harmon a náročnosť animácie je nemožné, aby sa 4. séria začala vysielať skôr ako v lete/na jeseň 2019. 

Všetci však vieme, že naposledy sa to trpké čakanie vyplatilo. 3. séria bola doslova geniálna a my si na podobnú záležitosť radi počkáme. Čas nám skráti aspoň BoJack, ktorý sa aj napriek narastajúcej kvalite žiadneho odkladu našťastie nedočkal. 


4. Fargo

Priznám sa, poslednú sériu som aj napriek skvelým hercom nedokázal dopozerať.

Akosi ma to nestrhlo, pritom mi je jasné, že Fargo je beh na dlhú trať a každá ďalšie epizóda tomu nasvedčuje. Možno sa k tomu dostanem neskôr, no určite budem sledovať, kam sa tvorcovia vyberú v sérii s poradovým číslom 4. Zatiaľ o nej nič nevieme, akurát to, že ju uvidíme budúci rok. 



5. True Detective

Zdá sa, že HBO Nicovi Pizzolattovi ešte stále dôveruje a zverilo mu do rúk aj 3. sériu. Nemáme to potvrdené, ale mali by byť hotové scenáre k hneď niekoľkým epizódam, no a podľa slov Mahershalu Aliho sú vynikajúce. Ten ich všetky čítal a príbeh ho strhol natoľko, že súhlasil s ponukou na stvárnenie titulnej postavy. Okrem Aliho uvidíme aj Scoota McNairyho (Godless) či Carmen Ejogo (Alien: Covenant, It Comes At Night).

Napriek poklesu kvality bola 2. séria stále skvelým seriálom, a tak dúfame, že True Detective nesklame. Očakávania budú už oveľa nižšie, radi sa teda necháme prekvapiť. 



6. Peaky Blinders

Neuveriteľné herecké výkony, skvelý scenár, množstvo prekvapivých zvratov a úžasná technická stránka. Peaky Blinders sa radí medzi to najlepšie, čo momentálne na telke môžete sledovať. 

Tvorca a scenárista Steven Knight pracuje na seriáli svedomite, a preto, ako je už zvykom, si na ďalších 6 epizód počkáme. S natáčaním sa koniec-koncov začína až túto jeseň.


7. Big Little Lies

A bude tam aj Meryl Streep! To bude prúser, až pri oznámení oscarových nominácii Akadémia zistí, že Big Little Lies je seriál a nie film, takže jej tú nomináciu budú musieť dať trebárs aj za reklamu pre Avon. Druhá séria sa bude musieť zaobísť bez Jean-Marc Valléeho.

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Ten zrežíroval celú prvú sériu, no na tú druhú nebude mať časť, a tak padla voľba na Andreu Arnold. Tá sa postará o všetkých 7 epizód, pričom všetky hlavné herečky zinkasujú za každú z nich milión dolárov. Dostať ich všetky v rovnaký čas na pľac bolo podľa HBO nesmierne náročné, najmä kvôli ich kalendárom.

 

8. Punisher

Po Daredevilovi prišli nemastné neslané pokusy o vlastné série aj pred ostatných Defenderov. A zatiaľ čo Jessica Jones a Luke Cage ušli, Iron Fist už za veľa nestál. Sklamaním bola aj tímovka The Defenders, takže sme od Punishera vlastne nič nečakali.

Milo nás teda prekvapilo, že skvelá chémia medzi ním a Daredevilom nebola jediná vec, ktorú si Frank odniesol. Potešil nás aj kvalitou a my sa už nevieme dočkať, čo nám prinesie druhá séria. Snáď sa v nej objaví aj Daredevil. 


9. Veep
HBO môže smútiť aj za Veep. 7. séria tohto vynikajúceho komediálno - politicky ladeného seriálu bude totiž jeho poslednou. A rovnako ako pri GoT, aj v tomto prípade si tvorcovia dávajú načas, aby vytvorili pamäti hodné ukončenie. Navyše, hlavná herečka Julia Louis-Dreyfus sa ešte doliečuje z rakoviny prsníka, takže natáčanie ešte ani nezačalo. 

Fanúšikovia si však môžu byť istí, že sa nič neuponáhľa a Veep skončí rovnako kvalitne, ako začalo.


10. The Crown

Claire Foy nás sprevádzala životom Kráľovny Elizabeth II počas dvoch skvelých sérii neprávom ignorovaného seriálu The Crown. Avšak, pre 3. sériu je pripravený time-jump a my sa tak pozrieme na roky 1965 až 1975. Avšak, dočkáme sa aj iných hercov. Kráľovnu si na ďalšie dve série zahrá Olivia Colman, ktorú pravdepodobne príliš nepoznáte.

Netflix však určite rozhodol dobre a kasting nás poteší rovnako ako doteraz. Akých hercov by ste najradšej do zvyšných rol obsadili vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia