Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2018, 14:16
Čas čítania 0:00
Radka T.

Nešla mu škola, tak ho z nej otec zobral preč, aby mohol hrať hry na profesionálnej úrovni. Spočiatku bláznivé rozhodnutie sa vyplatilo

TECH HRY ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Mladý Lucas síce nevynikal v škole, zato vo svete počítačových hier je už pojmom.

Švédovi Lucasovi Hakanssonovi škola nikdy príliš nešla. Nepatril medzi typy, ktoré sa vedia učiť ľahko a neohuroval ani v športe. Doma ho však čakal iný svet, kde prekvital jeho talent v niečom úplne inom. Vynikal v hraní počítačových hier, nad čím by síce mnohí krútili hlavou a vysmiali ho, no teraz Lucas všetkým skeptikom „vytrel zrak“.

Hranie počítačových hier na úkor školy a športových aktivít síce mnoho ľudí odsudzuje, no Lucasovi to vynieslo prácu snov, pekný plat, titul profesionála a uznávaného hráča. Chlapec pritom kedysi trpel depresiami a úzkosťou. No pri hraní bol konečne sám sebou, vo svojej záľube sa začal viditeľne zlepšovať, čo si všimol aj jeho otec Henrik, ktorý bol na Lucasa a jeho brata sám. 

Otec si pre synovu vášeň začínal nachádzať viac pochopenia, dokonca skúšal hrať niektoré hry, až prišlo k vážnemu rozhodnutiu. Lucasa zobral zo školy a vytvoril mu podmienky, aby sa mohol venovať len hraniu a tímovej spolupráci. Lucas niekedy hral i 18 hodín denne, zatiaľ čo jeho obetavý otec sa staral o plnú chladničku i upratovanie.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Snaha a dobré podmienky na trénovanie sa oplatili. Chlapec sa najprv dostal do malého a potom i väčšieho tímu, teraz je už 19-ročný Švéd členom Overwatch League. V rámci tímu Houston Outlaws figuruje pod prezývkou Mendokusaii. A hoci žije v Spojených štátoch, pri opise svojho úspechu nikdy nezabudne spomenúť svojho otca, ktorý ho celý čas podporoval.

Svojmu synovi sa snaží pomáhať i na diaľku, hoci Lucas žije v slnečnom Los Angeles. Dokonca začal Henrik tiež hrávať Overwatch. „Ak budú ľudia počuť na mojej ulici krik, tak to môj otec hrá hry a jačí na svojich spoluhráčov,“ povedal so smiechom Lucas.

Domov
Zdieľať
Diskusia