Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2018, 1:44
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Prežije s tebou tie posledné chvíle. Depresívna aplikácia Die With Me sa sprístupní len vtedy, keď je tvoj smartfón na pokraji vybitia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aplikácia ťa pustí len vtedy, ak má tvoj smartfón menej než 5 percent batérie.

Nikto z nás nemá rád ten moment, kedy sa obsah batérie telefónu priblíži k nule. Mobil využívame na chatovanie či volanie s ostatnými alebo len bezcieľne prehliadanie rôznych kútov internetu. Posledné sekundy s málo nabitým telefónom naozaj nebývajú príjemné a mnohých ľudí chytá panika. Podobný pocit však pozná naozaj hádam každý, a tak sa Dries Depoorter rozhodol vytvoriť aplikáciu, ktorá všetkých týchto ľudí na krátku chvíľu spojí.

Prežije s tebou tie posledné chvíle. Depresívna aplikácia Die With Me sa sprístupní len vtedy, keď je tvoj smartfón na pokraji vybitia

Prišiel s chatovacou aplikáciou Die With Me, ktorá sa dá aktivovať len v prípade, že má tvoj smartfón päť alebo ešte menej percent batérie. Ak sa v posledných chvíľach života tvojho smartfónu rozhodneš chatovať, budeš sa stretávať len s podobne vystresovanými ľuďmi ako si ty sám a podľa Driesa vznikne zopár skvelých zážitkov.

Aplikácia ponúka možnosť náhodných skupinových či súkromných konverzácií a povôdne vznikla ako zoznamka. Tá mala pod tlakom z nízkej batérie donútiť ľudí k rýchlemu dohadovaniu si osobných stretnutí aj v reálnom živote, no nakoniec sa zo všetkého vykľulo niečo úplne iné.

Die With Me - The chatapp you can only use when you have less then 5% battery from Dries Depoorter on Vimeo.

Domov
Zdieľať
Diskusia