Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2018, 16:35
Čas čítania 0:00
Dominika Hanušniaková

Máš stále nafúknuté bruško a zlú pleť? Prinášame ti niekoľko zázračných potravín, ktoré ťa vrátia späť do formy

POTRAVINY ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Cítiš sa alebo vyzeráš zle? Asi bude problém v tom, čo ješ.

Určite to poznáš aj ty. Utrácaš množstvo peňazí za kvalitné šampóny a tvoje vlasy sú aj napriek tomu suché, rozštiepené a bez lesku. To, čo pravidelne ješ a piješ, môže veľmi výrazne ovplyvniť tvoju pleť, vlasy aj postavu. Ale to je ti snáď jasné. Zdravá a pravidelná strava, fitness centrum, ale to brucho si drží stále rovnaký tvar aj veľkosť. Nie vždy je to len o cvičení a stravovaní. Ukrýva sa za tým množstvo faktorov.

Zlé kombinovanie potravín môže viesť k nafukovaniu. Sedavé zamestnanie mnohí z nás veľmi podceňujú. Dokonca aj tvoja verná spoločníčka žuvačka môže byť nepriateľom. Nadmerné prehĺtanie vzduchu pri žutí žuvačky môže spôsobiť zväčšovanie brucha. Na každého z nás zaberá niečo iné, a tak sa zameriame na top 10 potravín, ktoré napomáhajú nielen správnemu tráveniu, ale aj krásnej rozžiarenej pleti a lesklým vlasom

Máš stále nafúknuté bruško a zlú pleť? Prinášame ti niekoľko zázračných potravín, ktoré ťa vrátia späť do formy
Zdroj: unsplash.com

Ovsené vločky – posilňujú nervy

Ovsené vločky, obsahujú v sebe množstvo živín ako napríklad železo či magnézium. Sú potravinou stvorenou pre výdatné a zdravé raňajky. Ale pozor! Najlepšie sú však celozrnné a čisté vločky.

Losos – zdravá pokožka 

Si milovník rýb? Tak pridaj do svojho jedálnička túto chutnú rybičku. Pre krásnu a zdravú pokožku je dôležité prijať dostatok omega-3 mastných kyselín, ktoré nájdeš práve v rybách a najmä v spomínanom lososovi.

Červená šošovica – posilňuje svaly a kosti

Obsahuje veľa sacharidov a bielkovín. Nielenže je veľmi chutná, môžeš ju použiť na prípravu polievok, omáčok či ako prílohu. 

Grapefruit – spaľovač tukov

Obsahuje množstvo vody a minimum sacharidov. Je vhodný do smoothie či ovocno-zeleninových šalátov. Navyše je plný vitamínu C a zlepšuje náladu. 

Máš stále nafúknuté bruško a zlú pleť? Prinášame ti niekoľko zázračných potravín, ktoré ťa vrátia späť do formy
Zdroj: unsplash.com

Avokádo – zelený zázrak 

Je plné zdravých tukov, vitamínov, vlákniny, je skvelý pomocník pri chudnutí a znižovaní hladiny zlého cholesterolu. 

Čučoriedky – podieľajú sa na chudnutí

Na chudnutí sa podieľajú hneď niekoľkými spôsobmi. Majú málo kalórií, ale veľa živín, vlákniny a čo je úplne najlepšie, nemajú absolútne žiadny vplyv na zvyšovanie hladiny krvného cukru. Tak šup do obchodu!

Vajíčka – zdroj bielkovín

Patria k najrozšírenejším zdrojom proteínov na svete. Sú najvhodnejšou voľbou na raňajky. S množstvom zeleniny a s celozrnným kúskom chleba ostaneš sýta na dlhšiu dobu. 

Máš stále nafúknuté bruško a zlú pleť? Prinášame ti niekoľko zázračných potravín, ktoré ťa vrátia späť do formy
Zdroj: unsplash.com

Batáty – záchrancovia našich vlasov

Skvelá voľba nielen pre vegetariánov. Sladké zemiaky obsahujú beta-karotén. Viatmín A podporuje naše vlasy na bunkovej úrovni. 

Špenát – výživová bomba

Špenát obsahuje veľké množstvo železa, beta-karoténu, vitamínu C a kyseliny listovej. Je to výživová bomba nielen pre vlasy. Špenát podporuje vlasovú pokožku, čo pozitívne ovplyvňuje vlasový korienok a aj celý vlas.

Biely jogurt – pomocník pri raňajkách 

Jogurt je dobrým zdrojom bielkovín a prospešných baktérií, ktoré pomáhajú prečisťovať tráviaci trakt a redukujú množstvo tuku absorbované telom. Vhodný do smoothie alebo len tak s ovocím a vločkami.

Domov
Zdieľať
Diskusia