Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2017, 13:36
Čas čítania 0:00
Radka T.

Bezdomovec stál hodiny v daždi, aby strážil zabudnutú tašku s peniazmi. Vďaka svojej čestnosti už viac nemusí byť na ulici

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Bezdomovcovi teraz svitla nádej na lepší život.

Otvorené okno na aute a v ňom taška plná peňazí je kombináciou, ktorá by zlákala k nečestnosti asi veľa ľudí. V rámci nedávneho prípadu, ktorý sa stal v Glasgowe, však mali zábudlivci veľké šťastie. Pri ich aute sa totiž nachádzal bezdomovec, ktorý si to všimol, no ani mu len nenapadlo peniaze si vziať.

Bezdomovec James John McGeown zbadal zaparkované auto s otvoreným oknom a kabelkou rovno na prednom sedadle. Čestnosť mu však nedovolila, aby si peniaze zobral, ale ani tam tašku s nimi nechal len tak, preto sa rozhodol prevziať nad autom stráž. A to aj napriek tomu, že vonku bolo nevľúdne počasie a pršalo.

James stál v daždi pri aute v dve a pol hodiny, no keď nikto neprichádzal, rozhodol sa tašku zobrať. Nie však preto, aby sa obohatil. Namiesto toho ju odniesol do blízkej advokátskej kancelárie, aby bola v bezpečí. Nachádzalo sa v nej totiž 400 libier. Aby sa poistil, nechal majiteľovi auta odkaz, kde tašku s peniazmi nájde.

Bezdomovec stál hodiny v daždi, aby strážil zabudnutú tašku s peniazmi. Vďaka svojej čestnosti už viac nemusí byť na ulici
Zdroj: www.facebook.com

Auto patrilo Johnovi McMonagleovi, majiteľovi miestnej reštaurácie, a taška jeho kolegyni Alyshiou Orfordovej. Tí boli šokovaní, keď zistili, čo sa stalo. John verejne poďakoval Jamesovi za jeho „fenomenálnu veľkoleposť“. Vraj nemohol uveriť tomu, že bezdomovec nič neukradol. „Myslím na to, že dnes spí na ulici, keď mohol ukradnúť peniaze a zaplatiť si ubytovanie,“ vyhlásil.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

S Jamesom sa napokon šťastní zábudlivci stretli aj osobne, John mu dal 40 libier a chcel kúpiť nové topánky i kvalitný spacák. To by však jeho bezútešnú situáciu vyriešilo len čiastočne. John preto vytvoril zbierku na Go Fund Me. Vyzbierané peniaze však nepôjdu len na pomoc Jamesovi, ale celej komunite ľudí bez domova. Aktuálne tam svieti suma viac ako 16-tisíc libier, pričom cieľom bolo vyzbierať aspoň 5-tisíc. John zároveň informoval, že Jamesa závislého od alkoholu odviezol na liečenie, kde má pobudnúť tri týždne. 

Bezdomovec stál hodiny v daždi, aby strážil zabudnutú tašku s peniazmi. Vďaka svojej čestnosti už viac nemusí byť na ulici
Zdroj: www.facebook.com
Domov
Zdieľať
Diskusia