Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017 o 14:09
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Pobláznila množstvo dievčat, ktoré sa na ňu túžili podobať. Twiggy revolučne zmenila ideál ženskej krásy a ikonou je dodnes

MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Ako to už v živote býva, tie najznámejšie osobnosti prišli k svojej sláve častokrát náhodne.

Navždy ostane v povedomí ľudí ako modelka, ktorá zmenila ideál ženskej krásy. Útla chlapčenská postava, krátky zostrih a veľké modré oči s dlhými mihalnicami. Ako to už v živote býva, tie najznámejšie osobnosti prišli k svojej sláve častokrát náhodne. Inak to nebolo ani u tohto nežného stvorenia, ktoré svojím zjavom spôsobilo revolúciu v módnom priemysle. 

Vlastným menom Lesley Hornby sa narodila 19. septembra 1949 v londýnskej štvrti Neasde, kde žila spolu so svojimi dvoma sestrami a viedla jednoduchý život v rodine tesára a jeho ženy robotníčky. Prelomovým bol pre ňu rok 1966, kedy sa stala Tvárou roka a bleskovo naštartovala svoju kariéru modelky. Ako sa však k tomuto titulu dostala?

Miestny kaderník Leonard v tej dobe hľadal vhodné modelky, na ktorých by si mohol skúšať svoje účesy. Odchytil si Lesley, neskôr známu pod menom Twiggy a snímky, ktoré nafotil, sa dostali k novinárke Deirdre McSharry z denníka Daily Express. Tá si ju nechala vyhľadať a jej fotografie použila rovno do nového čísla magazínu s titulkom "The Face of ’66”

Rok na to ako začala s modelingom už pod známym pseudonymom Twiggy, ktorý bol inšpirovaný jej prezývkou z detstva - twigs, začala jej kariéra naberať celosvetový charakter. Fotila s najznámejšími módnymi fotografmi, vďaka modelingu sa dostala do Francúzska, Japonska alebo Ameriky a stala sa vyhľadávaným fenoménom aj napriek svojej nižšej postave a nevšednému zjavu. Dostala sa na titulku Vogue a jej práca bola hodnotená 80 librami za hodinu, a to všetko ešte len na začiatku jej sľubnej kariéry. 

V Twiggy sa neskôr objavil aj iný talent. Keď mala 20 rokov, pozvali ju do anglickej show This Is Your Life a to u nej naštartovalo kariéru speváčky aj herečky. Vydala svoj debutový album a začala hrať vo filmoch, muzikáloch a dokonca získala Golden Globe Awards, cenu najlepšej herečky v komédii. Jej spevácky a herecký talent mal nefalšovaný úspech a Twiggy bola miláčikom ľudí po celom svete. Spolupracovala s menami ako David Bowie či Roger Glover a jej skladby sa umiestňovali na prvých priečkach hudobných rebríčkov. Mala tiež vlastnú hudobnú TV show Twiggy's Jukebox

Objavila sa na Broadwayi i v divadlách a za film The Boy Friend získala dokonca dva Zlaté Globusy. Jej debutový album získal v Británii striebornú platňu, porotcovala v modelingovej súťaži Americas Next Topmodel a moderovala svoj vlastný televízny program Twiggy’s People. Podľa jej podobizne vyrobili bábiku Barbie a jej tvár sa stala propagačným materiálom mnohých spoločností. Vo svojom zrelšom veku sa dokonca objavila v kampani pre firmu Marks and Spencer. Útek zo sveta modelingu odôvodňovala vetou:„Nemôžte byť celý život vešiak na šaty!“

Pobláznila množstvo dievčat, ktoré sa na ňu túžili podobať. Twiggy revolučne zmenila ideál ženskej krásy a ikonou je dodnes
Zdroj: flickr.com/RomitaGirl67

Dnes je Twiggy dobre vyzerajúcou a stále štýlovou dámou v rokoch, ktorá si prešla dvomi manželstvami a z prvého má dcéru Carly. Je viac ako jasné, že jej nežný a nevšedný zjav spôsobil nemalý vietor vo vodách vtedajšieho módneho biznisu. 

Embed from Getty Images

Domov
Zdieľať
Diskusia