Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2017, 21:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Úžasne roztomilá Mochi je psom s najdlhším jazykom na svete. Jej pýcha meria viac než 18 centimetrov

ZAUJÍMAVOSTI PES SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Mochi Rickert je definitívne psom, ktorý by ťa po radostnom privítaní nechal najzaslinenejším.

Ak si si niekedy zakúpil Guinessovu knihu rekordov alebo len našiel niekoľko pozoruhodných schopností, ktoré dokážu určití jedinci ovládnuť, možno si zostal v údive. Od zvláštnych rekordov v štýle najväčší počet sklenených fliaš rozbitých o čelo za 60 minút sa totiž dá dostať aj do serióznejšej časti, kde sa nachádzajú skutočné divy prírody. A jedným z nich je nepochybne aj bernardín (správne svätobernardínsky pes) menom Mochi Rickert, z krajiny Južná Dakota v Spojených štátoch amerických.

Roztomilá, a podľa majiteľky i veľmi poslušná fenka bernardína, totiž disponuje tým najdlhším psím jazykom na svete, a to ani nepatrí medzi najväčšie plemená. Vybraný veterinár nameral oficiálny výsledok až 7,3 palca, čiže 18,58 centimetra, čo je pre zaujímavosť presne toľko, ako keď vedľa seba pozdĺžne postavíš dva originálne Jenga kvádre. Mochi je pritom adoptovaným psom a týmto rekordom sa jeho majiteľka snaží poukázať na množstvo radosti, zábavy a šťastia, ktoré do rodiny dokáže priniesť i pes z útulku.

Domov
Zdieľať
Diskusia