Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2017, 18:07
Čas čítania 0:00
Marek R.

V saudských stredoškolských učebniach sa omylom ocitol majster Yoda, ktorý sprevádza kráľa

ZAUJÍMAVOSTI SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené

Takýto dejepis by sa nám páčil.

Organizácia spojených národov je medzinárodná organizácia združujúca väčšinu štátov na Zemi, ktoré sa zaviazali spolupracovať pri podpore zásad a cieľov vytýčených v jej Charte. Začína sa o nej hovoriť v období dvoch svetových vojen a blížiacim sa koncom vojny sa blížil aj vznik OSN. Oficiálne OSN vznikla 24. októbra 1945 po tom, ako bola Charta ratifikovaná piatimi stálymi členmi Bezpečnostnej rady Čínou, Francúzskom, Ruskom, USA, Spojeným kráľovstvom, väčšinou z ďalších 46 signatárskych krajín a rokovaní sa zúčastnil aj samotný majster Yoda. Čože?

Presne takúto otázku si pravdepodobne povedali školáci zo Saudskej Arábie, keď uvideli v učebniciach historickú fotografiu s majstrom Yodom, ako pokojne sedí na zasadnutí vedľa kráľa Fajsal bin Abd al-Azíza. Ministerstvo školstva okamžite zakročilo, začalo tlačiť správnu verziu a už hľadajú vinníka, ktorý je za to zodpovedný, aby vyvodili dôsledky. 

King Faisal and Yoda. 1945. Discussing serious issues.

ČIernobiela fotografia je prácou 26-ročného umelca Abdullah al-Sheriho, ktorý ale tvrdí, že je zodpovedný len za samotné dielo, ale nedal ho do spomínanej učebnice. Obrázok bol súčasťou jeho série, v ktorej pridával známe filmové postavy do fotografií hlavných momentov arabskej histórie. Yodu dal napríklad vedľa krála Fajsala preto, lebo oboch považoval za rozumné osoby so silnými prejavmi. 

Odporúčané
Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli 25. januára 2024, 9:30

"Bol veľmi rozumný a vynikal taktiež v jeho prejavoch. Tak som teda pridal k nemu Yodu, keďže jeho charakter je najbližšie ku kráľovi. A taktiež je zelený, rovnako ako vlajka Saudskej Arábie."

Aj Darth Vader sa stal súčasťou jeho projektu

King Faisal of Iraq with Lawrence of Arabia and other important political figures

Domov
Zdieľať
Diskusia