Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2017, 12:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Austrálska dvojica spravila aj zo svojho psa vegána. Raňajkuje vločky a namiesto kostí žuje kešu oriešky

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Vegánstvo je novodobý fenomén, ktorý neobchádza ani psov.

Vegánske stravovanie sa za posledné roky stalo úplne bežným a spoločnosť ho bez väčších výhrad akceptuje. Ľudia konzumujúci čisto rastlinnú stravu tvrdia, že sa cítia zdravšie a lepšie, ale austrálska dvojica Adele a Shane Goodallovci chceli svoje pocity aplikovať aj na vlastného psa. Viac ako 7-ročná sučka Lily je členom ich rodiny a pred dvomi rokmi sa jej majitelia rozhodli, že zo stravy plnej mäsa nechajú aj ju prejsť na vegánstvo. Kamaráti a známi ich odhovárali, pretože psi sú prirodzene všežravce, a tak sa báli, že Lily bude mať zbytočné zdravotné problémy, ale Adele so Shaneom konzultovali zmenu stravy aj s veterinárom a napokon padlo rozhodnutie, že sa z ich domu stane vegánska zóna. Očakávania a predpovede sa nenaplnili, pretože Lily je dnes po dvoch rokoch vegánskej stravy šťastná, zdravá a rýchlo si našla potraviny, ktoré jej zachutili a dnes si bez nich nevie predstaviť život.

Na raňajky jej majtelia pripravujú ovsené vločky s lesnými plodmi aj banánmi, na večeru ju čaká zelenina s ryžou a ako odmenu dostáva ovocie, ale najmä kešu oriešky. Práve kešu oriešky si zamilovala najviac a prinášajú jej ich už aj návštevy. Adele dokonca priznáva, že svojmu manželovi Shaneovi musí občas vynadať kvôli tomu, ako vždy naplní ich mrazničku jedlom výlučne pre Lily a oni si potom musia uvariť rýchle jedlo, aby bol ich pes spokojný. Shane pracuje ako kuchár a počas kariéry dostal už aj mnoho ocenení, a tak presne vie, čo by Lily mohlo chutiť a v kuchyni sa rád obracia a tvorí. Dvojica verí, že Lily bude žiť ešte dlhé roky, pretože jeden z najstarších psov na svete, ktorý sa dožil 25 rokov, bol tiež vegán, a aj keď okrem pozitívnych reakcií zažívajú aj hromadu kritiky, zatiaľ nič neplánujú meniť a vo vegánstve plánujú pokračovať aj naďalej.









Domov
Zdieľať
Diskusia