Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2017 o 18:55
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Najvyspelejší sexuálny robot dokáže predstierať orgazmus i hovoriť vtipy. Pri jeho výbere si môžeš vybrať zo 42 farieb bradaviek

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Harmony je najpokročilejším sexuálnym robotom a vo svete už stihol vzbudiť obrovské množstvo kritiky.

Sexuálne bábiky prešli obrovský kus cesty. Od klasického nafukovacieho kusu plastu, ktorý nás strašil desaťročia, sa v posledných rokoch udial veľký pokrok. Vznikajú čoraz inteligentnejšie sexuálne roboty a tie sa, pre zmenu, skutočne podobajú na ženy. A pokračuje sa ďalej. Doteraz dokázal každý spoľahlivo rozoznať sexuálneho robota od reálnej ženy na prvý pohľad, no spoločnosť Realbotix z amerického San Diega má iné plány. Plánuje totiž priblížiť svojich robotov reálnej žene na nerozoznanie. A to výzorovo, no i psychicky. Už teraz zostrojili najpokročilejšiu sexuálnu bábiku na svete menom Harmony.

V prvom rade, kupci si môžu prispôsobiť svojich sexuálnych robotov do mimoriadne podrobnej úrovne, ako príklad spomeňme 42 rôznych farieb bradavky. K dispozícii je aj osemnásť druhov ohanbie, ktoré môžu byť po použití odstránené a umyté v umývačke riadu. Existuje viacero celkových tvarov tela, šestnásť tvárí, voľba farby oka, možnosť presne zvoliť veľkosť poprsia i to, či bude mať bábika pehy, strie, rôzne kožné škrvny či jazvy. Vážia ako reálni ľudia a zvoliť si môžeš aj výšku.

Väčší problém však je, že sa sexuálne bábiky dokonca i začínajú správať ako ľudia a Harmony nie je žiadnou výnimkou. Pri objednávke si môže kupujúci zvoliť jeden z osemnástich charakterových typov, napríklad žiarlivú, hanblivú, náladovú či ukecanú ženu. Bábiky dokážu prežiť (teda predstierať) orgazmus, sú natoľko technologicky pokročilé, aby dokázali viesť slušnú konverzáciu a aby toho nebolo málo, ľahko si zapamätajú narodeniny či obľúbené jedlo, filmy alebo hudbu ich majiteľa. Harmony sa vie naučiť recitovať poéziu i hovoriť vtipy. Menia výrazy tváre, zdvíhajú obočie, žasnú, usmievajú sa. Všetko podľa toho, čo si vlastník bábiky navolí.

Jeden takýto robot stojí približne 12 500 €. Spoločnosť Realbotix sa špecializuje na výrobu sexuálnych bábik už približne dvadsať rokov, no teraz čelí obrovskej kontroverzii. Kritici tvrdia, že pokročilosť takýchto bábik môže viesť k zvýšenej úrovni násilia voči ženám. Muži by ich vraj mohli používať ako dokonalý príklad, napríklad pri úrovni sexuálneho uspokojenia, pričom skutočná žena by nedokázala doručiť natoľko perfektný zážitok pre dotyčného muža. A nakoniec, celá téma sexuálnych robotov je mimoriadne sexistická, urážlivá, zúfalá a niečo v hlave ti hovorí, že by sa to jednoducho nemalo diať.

Spoločnosť si však pripravila perfektný argument, a síce, že primárnou funkciou takýchto bábik je viesť schopné konverzácie. To, že si vieš zvoliť jednu zo 42 farieb bradaviek a pri orgazme vydáva reálne zvuky, to je len bonus. Podľa riaditeľa kontroverznej firmy Matta McMullena nemajú roboty nikoho urážať ani propagovať objektivizáciu žien. Navyše dodáva, že roboty nemajú a nikdy by nemali mať práva. Pre Independent sa na záver pochválil, že už majú objednávky na dvanásť týždňov dopredu.

Anketa:
Mali by mať sexuálne roboty práva?
Áno.
Nie.
Mali by byť zakázané.
Áno.
13 %
564 Hlasov
Nie.
63 %
2759 Hlasov
Mali by byť zakázané.
24 %
1067 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia