Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2017, 13:30
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Mladý Slovák si na Facebooku uťahoval z polície cez falošný profil. Za chvíľu prišla k nemu domov hliadka

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Najlepšie je učiť sa na chybách druhých a po tejto skúsenosti 18-ročného mladíka si už zo slovenskej polície uťahovať nebudeš.

Určite si ešte mnohí spomínate na incident, ktorý sa odohral pred pár dňami v Bratislave, kedy neznámy páchateľ sotil pod autobus len 13-ročného chlapca. Polícia, pochopiteľne, na základe kamerových záznamov rozbehla v hlavnom meste pátranie po podozrivej osobe prodstredníctvom svojej oficiálnej facebook stránky. Na výzvu reagoval cez sociálnu sieť aj istý Jožo, ktorý sa však policajtom ozval správou z falošného účtu s vymysleným menom. Uťahoval si, že hľadanú osobu síce pozná, no nemá v pláne pomôcť. Takéto jednanie sa správcovi stránky pochopiteľne nepáčilo a rozhodol sa povolať hliadku. 

Mladý Slovák si na Facebooku uťahoval z polície cez falošný profil. Za chvíľu prišla k nemu domov hliadka
Zdroj: Polícia SR

Podľa slov policajtov netrvalo ani 5 minút, aby sa dopátrali aj ku skutočnému menu a adrese "Joža" a ihneď sa za ním vydali. Po zazvonení prišla ku zvončeku mama 18-ročného Bratislavčana, ktorá svojmu synovi ihneď vynadala. Ponaučením pre všetkých by však mala byť skutočnosť, že zbytočné zamestnávanie hliadok polície sa nemusí vyplatiť a všetci, ktorí sa ukrývajú za vymyslené mená a fotky z internetu, by si mali uvedomiť, že anonymita je veľmi relatívna. So zážitkom sa už tradične podelila Polícia Slovenskej republiky sama. 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia