Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung.
9. mája 2024, 18:30
Čas čítania 2:06
Sponzorovaný obsah

Ideš si hokej? Vďaka týmto 3 tipom ti neujde žiadny dôležitý moment počas nadchádzajúcich majstrovstiev

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Uži si hokej, či už budeš zápasy pozerať doma, na štadióne, alebo na cestách.

Majstrovstvá sveta IIHF v ľadovom hokeji je udalosť, ktorú si každý rok nedá ujsť množstvo Slovákov. Ak patríš medzi nich, potom už určite vieš, že čochvíľa štartuje šampionát, ktorý ti sľubuje 17 dní plných emócií a zážitkov. Tie si najlepšie užiješ nerušene – ideálne priamo na štadióne, doma na veľkej obrazovke alebo – ak sa inak nedá a cestuješ – na tablete s poriadnymi slúchadlami. 

samsung, tablet
Zdroj: samsung

Tento rok sa majstrovstvá vracajú po deviatich rokoch do susednej Českej republiky, kde 16 tímov zabojuje o prestížny titul. Mimochodom, vedel si, že Česko drží doterajší rekord v návštevnosti hokejových majstrovstiev? Zápasy v roku 2015 navštívilo viac ako 740-tisíc fanúšikov. 

Na štadióne či doma? Uži si zápasy bez kompromisov

Ak sa nedostaneš na živý zápas na štadión, televízor sa počas MS bezpochyby stane jedným z najdôležitejších bodov v tvojej domácnosti. Pre optimálny zážitok zo športových stretnutí je dôležité vybrať zariadenie, ktoré ponúka nielen vynikajúce rozlíšenie (ideálne 4K a vyššie), ale predovšetkým dostatočnú plynulosť – tá je totiž pri rýchlom a dynamickom hokeji nevyhnutná. Nezabudni preto dobre zvážiť aj veľkosť obrazovky, najmä ak plánuješ na sledovanie zápasov pozvať partiu kamarátov.

Samsung
Zdroj: Samsung

Skvelým príkladom je televízor Neo QLED 8K od Samsungu. Obrazovka bez rámu s uhlopriečkou 75″ je veľká takmer ako hokejová bránka, takže budeš mať pocit, že si priamo v centre diania. Doteraz najvýkonnejší procesor s integrovanou umelou inteligenciou je rýchlejší ako strela od modrej – jeho 512 neurónových sietí zaručuje dokonalý obraz na úrovni 8K. Umelá inteligencia AI navyše dokáže zosilniť hlas komentátora, takže budeš perfektne počuť, čo sa deje na ľade, bez toho, aby nadmerný hluk rušil susedov.

Hokejové spomienky na celý život

Ak chceš zaznamenať každú sekundu hokejových majstrovstiev, či už ide o spoločné sledovanie zápasu, pozápasové oslavy, alebo zážitky priamo zo štadióna, budeš potrebovať smartfón s vynikajúcim fotoaparátom a kamerou. Nepodceň ani dobrú výdrž batérie – najmä na štadióne oceníš zariadenie, ktoré zvládne dokumentovať zážitky nielen počas troch tretín, ale aj po predĺžení či po samotnom zápase.

Napríklad Samsung Galaxy S24 Ultra ti ponúka špičkový fotoaparát s až 100-násobným zoomom, takže aj z horných radov štadióna budeš mať zábery ako zo striedačky. To všetko vďaka umelej inteligencii Galaxy AI, ktorá prináša aj množstvo ďalších vychytávok.

samsung, mobil, galaxy
Zdroj: Samsung

Vliezol ti do fotky s tvojou obľúbenou hokejovou hviezdou nechtiac iný fanúšik? Nie je problém, dotyčného počas chvíľky zo záberu ľahko vyretušuješ. Funkcia Circle to Search ti pre zmenu pomôže vyhľadať na internete jednoduchým zakrúžkovaním objektu na displeji telefónu: od detailu hráča cez cestovný poriadok Praha – Ostrava až po informácie, kde kúpiť dres.

Zaži zápasy odkiaľkoľvek

Vieš už teraz, že ťa najdôležitejšie zápasy zastihnú na cestách? V tom prípade si nezabudni pribaliť kvalitné slúchadlá, aby si mohol zápasy sledovať (a počúvať) skutočne kdekoľvek. Praktickou funkciou je najmä potlačenie okolitého hluku, ktoré ti umožní skutočne sa ponoriť do atmosféry zápasov, aj keď si práve vo vlaku alebo sedíš v rušnej kaviarni.

Slúchadlá Galaxy Buds FE od Samsungu presne toto zvládajú na jednotku. Režim aktívneho potlačenia šumu eliminuje aj ten najjemnejší hluk okolia – od zápasu ťa tak nič nebude rušiť. Samozrejmosťou je potom bezchybný zvuk s dokonalou hĺbkou basov, s ktorým si svoj obľúbený víťazný song užiješ, ako keby ti naživo hral priamo do uší. A to isté platí aj pre slovenskú hymnu.

Domov
Zdieľať
Diskusia